Ο εφιάλτης που η «κυρία των διαμαντιών» βίωσε στα χέρια ενός άντρα

Ο εφιάλτης που η «κυρία των διαμαντιών» βίωσε στα χέρια ενός άντρα

Έπεσε θύμα κακοποίησης από τον άντρα που ερωτεύτηκε και τελικά της κατέστρεψε τη ζωή

Ο εφιάλτης που η «κυρία των διαμαντιών» βίωσε στα χέρια ενός άντρα
Η Εύη Χατζημιχαήλ βίωσε ένα φρικτό εφιάλτη πριν λίγα χρόνια όταν, όπως η ίδια λέει, ένιωσε όχι απλά πως κακοποιείται σωματικά και λεκτικά από το σύντροφο της, αλλά κινδύνεψε ακόμη και η σωματική της ακεραιότητα. Μάλιστα μεγάλο κομμάτι της περιουσίας της έκανε «φτερά» από τον άντρα που της προκάλεσε κλυδωνισμούς στη ζωή της και την οδήγησε στο ναδίρ.  

Μετά από ένα μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, αλλά και μεγάλη ψυχολογική και οικονομική ταλαιπωρία, η άλλοτε κραταιά κυρία του επιχειρηματικού κόσμου εμπορίας χρυσού και διαμαντιών κατάφερε τελικά να σταθεί στα πόδια της, να ξαναστήσει από τα συντρίμμια τη ζωή της και να χαμογελά ξανά δυνατή στη ζωή. Σήμερα που είναι «Διεθνής ημέρα κατά της βίας των γυναικών» θυμάται τον εφιάλτη που έζησε...

Κλείσιμο
«Η σημερινή μέρα είναι σημαντική το μήνυμα είναι σαφές: "όχι στη σιωπή, όχι στον ψυχολογικό πόλεμο και δύναμη ψυχής για να φεύγει κάθε γυναίκα από μια σχέση στην οποία το μόνο που συντηρείται είναι η βία το ξύλο ο λεκτικός εξευτελισμός από το σύντροφο της"».

«Πέρασα πολύ δύσκολα, ένας άντρας με κατέστρεψε αλλά κατάφερα να γλιτώσω και να σταθώ στα πόδια μου ξανά. Είμαι στο πλευρό πολλών γυναικών που μου ζητούν βοήθεια συμβουλές και συμπαράσταση και είναι σημαντικό να προσφέρεις αγάπη σε γυναίκες θύματα όταν εσύ το έζησες στον υπέρτατο βαθμό. Μέσα από πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις θεωρώ ότι το ταμπού της σιωπής σπάει και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα», λέει η κυρία Χατζημιχαήλ μιλώντας στο protothema.gr.

Η βία κατά των γυναικών έχει πολλές μορφές, οι πιο γνωστές της είναι η σεξουαλική, η σωματική και η ψυχική ή συναισθηματική βία. 

Η σεξουαλική βία είναι ο εξαναγκασμός σε σεξουαλική συνεύρεση, που συνήθως συνοδεύεται και από τις άλλες δύο μορφές βίας. Η σωματική βία αφορά σε πράξεις που γίνονται με σκοπό την πρόκληση πόνου ή τον τραυματισμό, με διακυμάνσεις από ένα απλό χαστούκι μέχρι σοβαρό τραυματισμό και από πειρα ανθρωποκτονίας. 

Η ψυχολογική ή συναισθηματική βία αφορά στην εξύβριση και λεκτική κακομεταχείριση, με σκοπό την πρόκληση όχι μόνο φόβου αλλά και εξάρτησης κυρίως οικονομικής, λόγω της ταπείνωσης που αισθάνεται το θύμα, έτσι ώστε ο θύτης να έχει τον πλήρη έλεγχο της κοινωνικής ζωής του θύματος.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα στην κουλτούρα, στην εθνικότητα, στη γλώσσα, στη θρησκεία, στο χρώμα στη κοινωνικο-οικονομική τάξη. Οι κακοποιημένες γυναίκες υποφέρουν σιωπηλά καθώς δύσκολα ζητούν βοήθεια, εφόσον η απειλή της ίδιας της ζωής τους μέσα από τον φόβο και την χειραγώγηση τις κάνει σχεδόν αδύναμες να μιλήσουν και να κυνηγήσουν την δικαίωσή τους ακόμη και στις χώρες που τις στηρίζουν με νομοθετικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα τα περισσότερα περιστατικά κακοποίησης να παραμένουν στο σκοτάδι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης