Κομοτηνή: Πωλούσαν λαθραία τσιγάρα στα μαγαζιά τους

Κομοτηνή: Πωλούσαν λαθραία τσιγάρα στα μαγαζιά τους

Κατέσχεσαν συνολικά 2.024 πακέτα τσιγάρων και 54 νάιλον συσκευασίες καπνού χωρίς τις ειδικές ταινίες του φόρου κατανάλωσης

Κομοτηνή: Πωλούσαν λαθραία τσιγάρα στα μαγαζιά τους
Μια γυναίκα είχε αναλάβει την τροφοδοσία δυο καταστημάτων σε χωριό της Ροδόπης με… λαθραία τσιγάρα και οι ιδιοκτήτες τους τα προωθούσαν στην πελατεία τους, με αρκετά πλούσια κέρδη όπως αποκαλύφθηκε από την έφοδο των ανδρών της Ασφάλειας Κομοτηνής!

Αφού συγκέντρωσαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, οι αστυνομικοί έκαναν ταυτόχρονες έρευνες στο σπίτι της 59χρονης λαθρεμπόρου και τα καταστήματα ενός 38χρονου και ενός 33χρονου, στα οποία κατέσχεσαν συνολικά 2.024 πακέτα τσιγάρων και 54 νάιλον συσκευασίες καπνού χωρίς τις ειδικές ταινίες του φόρου κατανάλωσης. Μάλιστα, μόνο ο 33χρονος είχε στην κατοχή του 1.485 ευρώ που κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από την πώληση λαθραίων προϊόντων. Και οι τρεις οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης κατηγορούμενοι για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

Κλείσιμο
*** Στην πύλη εισόδου οχημάτων του νέου λιμένα Πατρών τελείωσε πρόωρα το ταξίδι δυο αλλοδαπών λαθρεμπόρων που ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής με προορισμό την Ιταλία με το αυτοκίνητό τους γεμάτο λαθραία τσιγάρα! Οι άνδρες του Λιμενικού που έκαναν έλεγχο στο Ι.Χ., βρήκαν κρυμμένα σε διάφορες κρύπτες 1.590 πακέτα τσιγάρων χωρίς τα νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης. Ο 44χρονος αλλοδαπός οδηγός και ο 47χρονος αλλοδαπός συνοδηγός συνελήφθησαν και στην κατοχή τους κατασχέθηκαν 1.200 ευρώ και τρία κινητά και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

*** Το ίδιο δρομολόγιο προς την δικαιοσύνη ακολούθησε και ένας 27χρονος Πακιστανός που συνελήφθη στην Πάτρα από αστυνομικούς της Ασφαλείας, όταν εντοπίστηκε σε λαϊκή αγορά της πόλης να διαθέτει προς πώληση 70 πακέτα με λαθραία τσιγάρα. Σε μια αποθήκη που διατηρούσε, όμως, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν άλλα 2.200 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 18 συσκευασίες λαθραίου καπνού που ζύγιζαν συνολικά 900 γραμμάρια. Σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης