Σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης «παγώνει» προσωρινά η διακίνηση εκτός Ελλάδας 73 σκευασμάτων
Το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης εξαγωγών ενεργοποίησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) κατόπιν εντολής του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να διατηρηθούν επαρκείς ποσότητες φαρμάκων στην ελληνική αγορά.
Σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης του ΕΟΦ, «παγώνει» προσωρινά η διακίνηση εκτός Ελλάδας 73 σκευασμάτων, 15 εταιριών. Πρόκειται για φάρμακα διαβητολογικά, νευρολογικά, αναπνευστικά κα, καθώς και για εμ,βόλια.
«Η απόφαση εφαρμόζεται άμεσα και κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της απαγορεύεται κάθε αποθεματοποίηση των εν λόγω προϊόντων» διευκρινίζεται στην απόφαση του ΕΟΦ.
Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι είναι επιβεβλημένη η διάθεση των φαρμάκων στους ασθενείς στην εγχώρια αγορά κατά προτεραιότητα από όλους τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα διακίνησης (κάτοχοι άδειας κυκλοφορίας, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία) σύμφωνα με τη ζήτηση και τη συνταγογράφησή τους.
Το 1981, μια ελληνική εταιρεία αποφάσισε να μπει σε έναν χώρο που μέχρι τότε ανήκε σχεδόν αποκλειστικά στις εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό. Πρόθεσή της να δημιουργήσει μια 100% ελληνική πρόταση, βασισμένη στην άριστη ποιότητα, τη μοναδικότητα και την καινοτομία. Αυτή ήταν η αρχή της ΜΕΓΑ.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.