Επιχειρηματίας συνελήφθη για δουλεμπόριο στην Αχαΐα

Επιχειρηματίας συνελήφθη για δουλεμπόριο στην Αχαΐα

Τον Φεβρουάριο του 2013 είχε συλληφθεί ξανά, όταν εξακριβώθηκε ότι απασχολούσε οκτώ εργάτες χωρίς ασφάλιση και είχε κατηγορηθεί για εισφοροδιαφυγή

Επιχειρηματίας συνελήφθη για δουλεμπόριο στην Αχαΐα
Είχε παρελθόν στο δουλεμπόριο ο 50χρονος ιδιοκτήτης μιας πτηνοτροφικής μονάδας στην Αχαΐα. Μυαλό, όμως, δεν έβαλε και συνέχισε να απασχολεί απλήρωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να συλληφθεί και πάλι.

Άνδρες της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος δέχθηκαν σχετική καταγγελία και έκαναν έρευνα στο πτηνοτροφείο που διατηρεί στην περιοχή της Χαλανδρίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού τμήματος. Εκεί, διαπίστωσαν ότι ο αδίστακτος επιχειρηματίας εξανάγκαζε αλλοδαπούς μετανάστες να εργάζονται στη μονάδα χωρίς να πληρώνονται και χωρίς να τους παρέχει ασφαλιστική κάλυψη.

Κλείσιμο
Έτσι, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, όπου συνεχίζεται η προανάκριση και σχηματίζεται δικογραφία με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση. Τον Φεβρουάριο του 2013 είχε συλληφθεί ξανά, όταν εξακριβώθηκε ότι απασχολούσε οκτώ εργάτες χωρίς ασφάλιση και είχε κατηγορηθεί για εισφοροδιαφυγή.

Τότε, οι αστυνομικοί είχαν απελευθερώσει μια 20χρονη Ρουμάνα την οποία ο ίδιος επιχειρηματίας και οι μπράβοι του κατακρατούσαν παρά τη θέληση της με χτυπήματα και απειλές από τις 14 Αυγούστου του 2012 και την εξανάγκαζαν να εργάζεται επί 14 ώρες κάθε ημέρα, χωρίς να την πληρώνουν και να της παρέχουν ασφαλιστική κάλυψη και υγειονομική περίθαλψη,αν και ο επιχειρηματίας της είχε υποσχεθεί νόμιμη εργασία με μισθό 500 ευρώ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης