«Je suis charlie» λένε και οι Κύπριοι δημοσιογράφοι

«Je suis charlie» λένε και οι Κύπριοι δημοσιογράφοι

Συγκεντρώθηκαν έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία, καταδίκασαν τη δολοφονική επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων της Charlie Hebdo και άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων

«Je suis charlie» λένε και οι Κύπριοι δημοσιογράφοι
Τη μνήμη των συναδέλφων τους που σκοτώθηκαν στην πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατυρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, τίμησαν οι Κύπριοι δημοσιογράφοι, ενώνοντας παράλληλα τη φωνή τους με τους δημοσιογράφους όλου του κόσμου υπέρ της ελευθερίας έκφρασης και λόγου.

Δεκάδες Κύπριοι δημοσιογράφοι και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία σε μια εκδήλωση που οργάνωσε η Ένωση Συντακτών Κύπρου, καταδίκασαν τη δολοφονική επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων της Charlie Hebdo και άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων.

Κλείσιμο
Σε ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε από τους παρευρισκόμενους η Ένωση Συντακτών Κύπρου καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 12 νεκρούς υψώνοντας παράλληλα φωνή διαμαρτυρίας εναντίον κάθε μισαλλόδοξης ενέργειας που ευτελίζει την ανθρώπινη ζωή στο όνομα της οποιασδήποτε θρησκευτικής προσήλωσης, ιδεολογίας ή πεποίθησης.

«Η δολοφονική επίθεση εναντίον των ανθρώπων του γαλλικού περιοδικού συνιστά και επίθεση εναντίον της ελευθερίας του πνεύματος και της έκφρασης και των αρχών της Δημοκρατίας» σημειώνεται στο ψήφισμα.

Η Ένωση συντακτών Κύπρου εκφράζει παράλληλα αισθήματα συμπάθειας και αλληλεγγύης προς τους Γάλλους δημοσιογράφους και υπογραμμίζει το μεγάλο χρέος των δημοσιογράφων όλου του κόσμου να σταθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα καταπολέμησης της κάθε μορφής βίας.

Εκφράζει τέλος θερμά συλλυπητήρια προς τις οικογένειες όλων των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Το ψήφισμα πρόκειται να σταλεί στις οργανώσεις των Γάλλων δημοσιογράφων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης