Οι υπάλληλοι των Κυπριακών Αερογραμμών διαμαρτύρονται για το «λουκέτο»

Οι υπάλληλοι των Κυπριακών Αερογραμμών διαμαρτύρονται για το «λουκέτο»

Δεκάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας στη Λευκωσία σε κλίμα βαριάς θλίψης για τον τερματισμό λειτουργίας του αερομεταφορέα

Οι υπάλληλοι των Κυπριακών Αερογραμμών διαμαρτύρονται για το «λουκέτο»
Δεκάδες υπάλληλοι των Κυπριακών Αερογραμμών βρέθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Λευκωσία διαμαρτυρόμενοι για τον τερματισμό λειτουργίας του αερομεταφορέα.

Στο κτίριο συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο για να λάβει και τη τυπική απόφαση λουκέτου των Κυπριακών Αερογραμμών οι οποίες πετούσαν για 69 χρόνια.

Κλείσιμο
Στο αεροδρόμιο Λάρνακας φτάνουν και οι τελευταίες πτήσεις της εταιρείας από την Αθήνα μέσα σε κλίμα βαρύτατης θλίψης.

Η Κυπριακή κυβέρνηση προωθεί διαδικασίες δημιουργίας νέας εταιρείας σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και διαβεβαιώνει ότι η Κύπρος δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα αεροπορικής σύνδεσης με το εξωτερικό. Μεγάλο μέρος του πτητικού προγράμματος έχει αναλάβει η Aegean και η Rynair.

Οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές θα αποζημιωθούν με δύο μισθούς και όλα τα συνταξιοδοτικά και άλλα ωφελήματα.

Εν τω μεταξύ η αδειοδοτική αρχή για τις αεροπορικές εταιρείες (Air Transport Licensing Authority, ATLA) ανακάλεσε πριν από λίγο την άδεια λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της ATLA, αποφάσισε την ανάκληση της άδειας της εταιρείας και αποστέλλει σχετική επιστολή προς τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Η επιστολή θα αναφέρει ότι ανακαλείται άμεσα η άδεια εκμετάλλευσης, λόγω της μη ικανότητας της να αντεπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης