Στόλισε το σπίτι του με αρχαιότητες

Στόλισε το σπίτι του με αρχαιότητες

Ο 50χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς που σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και τον παρέπεμψαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας

Στόλισε το σπίτι του με αρχαιότητες
Λάτρης της κλασικής... διακόσμησης ήταν ένας 50χρονος που κατοικεί στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας και είχε στολίσει το σπίτι του με αρχαία αντικείμενα που, άγνωστο με ποιον τρόπο, βρέθηκαν στην κατοχή του! Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Καλαμάτας έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι- μουσείο.

Μέσα στους χώρους, ανακάλυψαν συνολικά ένα τμήμα πήλινου πώματος από αγγείο των Ελληνιστικών χρόνων, ένα λίθινο αρχιτεκτονικό μέλος των παλαιοχριστιανικών χρόνων και άλλο ένα λίθινο αρχιτεκτονικό μέλος -συγκεκριμένα ένα τμήμα πεσσού, των Κλασικών και Ελληνιστικών χρόνων. Όλα τα αντικείμενα εξετάστηκαν από αρχαιολόγο που αποφάνθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου.

Κλείσιμο
Ο 50χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς που σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και τον παρέπεμψαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ τα ευρήματα από το σπίτι του εστάλησαν στη αρμόδια υπηρεσία και η έρευνα για την προέλευσή τους βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης