Χωρίς επιτήρηση το 57% της κυπριακής ΑΟΖ

Χωρίς επιτήρηση το 57% της κυπριακής ΑΟΖ

Τα κυπριακά ραντάρ αδυνατούν να καλύψουν το 100% της περιοχής αφού δεν έγινε αναβάθμιση του παράκτιου συστήματος ραδιοεπισήμανσης

Χωρίς επιτήρηση το 57% της κυπριακής ΑΟΖ
Μόνο το 43% της Κυπριακής ΑΟΖ μπορούν να επιτηρήσουν τα κυπριακά ραντάρ αφού δεν έγινε αναβάθμιση του παράκτιου συστήματος ραδιοεπισήμανσης. Η κυπριακή εφημερίδα "Πολίτης" σημειώνει σήμερα πως προκύπτουν πολλά ερωτήματα για αυτή τη καθυστέρηση στην αναβάθμιση του συστήματος.

Το συγκεκριμένο σύστημα εγκαταστάθηκε από το 2003 και θα μπορούσε η Κυπριακή Δημοκρατία να το αναβαθμίσει εγκαίρως με πολύ λιγότερα από όσα απαιτούνται σήμερα χρήματα. Ωστόσο αφέθηκε για άγνωστους λόγους και εξέπνευσε η σύμβαση με την ισραηλινή προμηθεύτρια εταιρεία και τώρα χρειάζονται τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ και άλλοι δώδεκα μήνες για να μπορούν αστυνομία και Εθνική Φρουρά να επιτηρούν το 80% της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης. Μέχρι τότε θα θα επιτηρείται μόνο το 43% της ΑΟΖ. 

Κλείσιμο
Η Ελεγκτική υπηρεσία της Κύπρου διατύπωσε ενστάσεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης  Ιωνάς Νικολάου ενημερώνοντας το Υπουργικό συμβούλιο  το καλοκαίρι υπέμνησε ότι είναι το μόνο και κύριο μέσο επιτήρησης του θαλάσσιού μας χώρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης