Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: «Πήγα για να βοηθήσω» είπε στην απολογία του ο μεσίτης – Τι είπε ο κοσμηματοπώλης

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: «Πήγα για να βοηθήσω» είπε στην απολογία του ο μεσίτης – Τι είπε ο κοσμηματοπώλης

Ο μεσίτης υποστήριξε ότι κλώτσησε μόνο μία φορά το θύμα και το έκανε για το καλό του – Την άλλη Πέμπτη η πρόταση του εισαγγελέα επί της ενοχής των κατηγορουμένων ή μη 

zak_kostopoulos
Στην τελική ευθεία για την έκδοση απόφασης εισέρχεται πλέον η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, το 2018 στην Ομόνοια. Σήμερα στο ακροατήριο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου απολογήθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι της υπόθεσης – ο κοσμηματοπώλης της οδού Γλάδστωνος και ο μεσίτης – και την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας επί της ενοχής τους ή μη.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος κοσμηματοπώλης ανέφερε πως έχασε την ψυχραιμία του βλέποντας την καταστροφή της περιουσίας του και πως ο ίδιος και ο συγκατηγορούμενός του δεν χτύπησαν καθόλου τον Ζάκ Κωστόπουλο.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο το θύμα βρισκόταν μέσα στο κατάστημά του κρατώντας μαχαίρι και κάνοντας ζημιές. «Ήρθε στη βιτρίνα και προσπάθησε να βγει έξω. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω, στόχος ήταν να τον κρατήσουμε στο μαγαζί για να τον βρει η αστυνομία» είπε ο κατηγορούμενος επισημαίνοντας πως δεν είχε σκοπό να κάνει κακό στο Ζακ Κωστόπουλο.

Πρόεδρος: Όμως αφού είχε βγει από τη τζαμαρία, συνεχίζετε και χτυπάτε…
Κατηγορούμενος: Όχι δεν χτύπησα. Έμεινα μακριά.
Πρόεδρος: Γιατί δεν διατηρήσετε ψυχραιμία για να συλληφθεί ο άνθρωπος; Στο κέντρο ήσασταν, η αστυνομία ήταν κοντά. Το μαχαίρι τί μπορούσε να προβληματίσει αφού ήταν και τόσος κόσμος εκεί..
Κατηγορούμενος: Ίσως κάνει κάποια ζημιά.
Εισαγγελέας: Στο βίντεο φαίνεται ότι τον χτυπάτε 5 φορές και οι 3 στο κεφάλι και μάλιστα στη μία τον κλωτσάτε και το κεφάλι του χτυπάει στο έδαφος.
Κατηγορούμενος: Δεν το θυμάμαι. Είδα το βίντεο αλλά δεν το θυμάμαι…


«Πήγα να τον βοηθήσω»

Νωρίτερα, είχε απολογηθεί στο δικαστήριο ο μεσίτης ο οποίος υποστήριξε πως σκοπό είχε να βοηθήσει τον Ζακ Κωστόπουλο και όχι να του κάνει κακό.

Ειδικότερα, στην απολογία του ο κατηγορούμενος μεσίτης υποστήριξε πως μόνο μια φορά κλώτσησε το θύμα και πως ενήργησε για το καλό του! Όπως είπε, σκοπός του ήταν να προστατεύσει το Ζακ Κωστόπουλο. «Πήγα να τον βοηθήσω. Αν γνώριζα ποια θα ήταν η εξέλιξη δεν θα ανακατευόμουν. Το έκανα για καλό και όχι για κακό», είπε ο κατηγορούμενος για να προσθέσει: «Πραγματικά στεναχωρήθηκα όταν έμαθα ότι πέθανε. Δεν φοβήθηκα όμως, γιατί ξέρω τί έκανα. Με μια μελανιά δεν μπορεί κάποιος να πεθάνει».

Κλείσιμο
Συνεχίζοντας ο ίδιος ανέφερε: «Είδα το μαχαίρι και φοβήθηκα ότι αν έβγαινε θα γινόταν κάποιο κακό. Σκέφτηκα να φύγω και τότε τον είδα με το κεφάλι να βαράει τη τζαμαρία. Η αντίδραση μου ήταν για καλό. Σκέφτηκα ότι στην προσπάθεια του να σπάσει με το κεφάλι τη τζαμαρία θα χτυπήσει. Στιγμιαία σκέφτηκα να κάνω κάτι για να μην κόψει το λαιμό του. Χτύπησα πάνω δεξιά γιατί ήταν ο πιο ασφαλής τρόπος για να ρίξω τη τζαμαρία και να του απελευθερώσω την έξοδο…. Εκείνη η στιγμή δεν είναι ήρεμη, προσπαθώ να κάνω κάτι για καλό και φοβάμαι μαζί. Με το που βγάζει το κεφάλι τον πετυχαίνω αλλά η κλωτσιά αυτή δεν είναι δυνατή για να του κάνω κακό. Δεν συνεχίζω. Τον τραβάω έξω από την μπλούζα, του πιάνω τον καρπό και του πήρα το μαχαίρι που το πέταξα μέσα στο κοσμηματοπωλείο (…) Καταλαβαίνω τους γονείς και τα αδέλφια του, θέλω όμως να καταλάβουν ότι για αυτό το θάνατο δεν φταίω. Ήταν στιγμιαίο περιστατικό που είχε μια κακή εξέλιξη. Εγώ πήγα για καλό…».

Εισαγγελέας: Τι σας οδήγησε να εμπλακείτε;
Κατηγορούμενος: Το ένστικτο του αλτρουισμού …
Εισαγγελέας: Βλέπω να κλωτσάτε 9 φορές και οι 5 στο κεφάλι…
Κατηγορούμενος: Όχι οι 2 μάξιμουμ να τον βρήκαν, οι άλλες είναι στον αέρα.

Μάλιστα, στο δικαστήριο εκτός από την οικογένεια και τους φίλους του Ζακ Κωστόπουλου, ήταν οι Νίκος Φίλης, Νίκος Βρούτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Θεανώ Φωτίου.



Ειδήσεις σήμερα:

Οι χρυσές συμβουλές του Ρόμπιν Σάρμα: Πώς οι σωστές λέξεις και η σκέψη του... θανάτου μπορεί να κάνουν πιο πλούσια τη ζωή σου


Τελευταία ημέρα ενδοσχολικών εξετάσεων για την Γ’ λυκείου

«Ήταν προμελετημένο έγκλημα, τον έσωσα με σακούλες σκουπιδιών» - Νέα μαρτυρία για την επίθεση στους εθελοντές στην Πάρνηθα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης