Ξύλο και χημικά σε πορεία του ΠΑΜΕ - Τραυματίστηκε ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Ξύλο και χημικά σε πορεία του ΠΑΜΕ - Τραυματίστηκε ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Πορεία ΟΛΜΕ και ΠΟΕ - ΟΤΑ στο Κολωνάκι



Ξύλο και χημικά σε πορεία του ΠΑΜΕ - Τραυματίστηκε ευρωβουλευτής του ΚΚΕ
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Ομήρου, όταν μέλη του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και προσπάθησε να εμποδίσει τους διαδηλωτές, αλλά ορισμένοι κατάφεραν να περάσουν και να κατευθυνθούν στο Υπουργείο Οικονομικών.

Κλείσιμο
Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Αγγουράκης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι έχουν τραυματιστεί και άλλοι διαδηλωτές.



Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε επίσης πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας.

Λίγο μετά τις 14:30 καθηγητές, σχολικοί φύλακες και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση  ξεκίνησαν πορεία προς το Σύνταγμα, μέσα από τα στενά στο Κολωνάκι.



Νωρίτερα συγκέντρωση για την ανεργία πραγματοποίησαν στην Ομόνοια τα συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, τα Σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, του Μετάλλου Αττικής, η Πανελλαδική Ένωση  Λιθογράφων και η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής.



Υπενθυμίζεται ότι λόγω της επίσκεψης του Γερμανού προέδρου στην Αθήνα, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύονται από τις 08.00 μέχρι τις 19.00 οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στους εξής δρόμους: Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου) - Ομήρου - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) - Καψάλη - δεξιά Ηροδότου - αριστερά Υψηλάντου - δεξιά Γενναδίου - Πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής - Β. Κωνσταντίνου - Β. Όλγας - Β. Αμαλίας - αριστερά Φιλελλήνων - αριστερά Μητροπόλεως - δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου).

Καταδίκασε το ΚΚΕ την επίθεση στον Μπάμπη Αγγουράκη

Διαβάστε την ανακοίνωση: Το ΚΚΕ καταδικάζει την αυταρχική και προκλητική στάση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν σήμερα συνδικάτα, διεκδικώντας μέτρα προστασίας των ανέργων. Αφού αρχικά η ηγεσία του υπουργείου εργασίας έγραψε στα «παλιά της παπούτσια» την προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία των σωματείων στο υπουργείο εργασίας, στη συνέχεια η αστυνομία, υλοποιώντας την αυταρχική απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκε στους ανέργους που επιχείρησαν να φτάσουν στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι δεκάδες χτυπημένοι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης. Ο αγώνας θα συνεχιστεί για την προστασία των ανέργων και όλων των εργαζομένων, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την κοροϊδία.



Φωτογραφία από Twitter (@makisSinodinos)



Η ΠΟΕ - ΟΤΑ και η ΟΛΜΕ στο Κολωνάκι

Οι φωτογραφίες είναι από το @dromografos






Σημειώνεται ότι στις 22 Μαρτίου λήγει το 8μηνο των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των καθηγητών στο συλλαλητήριο, η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (11 – 2 μ.μ. και 2 – 5 μ.μ.).

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ ζητεί άμεση ανάκληση όλων των διαθεσιμοτήτων, επανατοποθέτηση όλων των διαθέσιμων στους χώρους δουλειάς, άμεση επιστροφή των σχολικών φυλάκων στα σχολεία και αναγνώριση ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών της 5ετούς προϋπηρεσίας των σχολικών φυλάκων.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης