Χανιά: Απόφαση «ανάσα» για άνεργο δανειολήπτη με τρίτεκνη οικογένεια

Χανιά: Απόφαση «ανάσα» για άνεργο δανειολήπτη με τρίτεκνη οικογένεια

Είχε χρέος σε τράπεζα συνολικού ύψους 28.336,65 ευρώ, όμως είχε περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσει το χρέος του

Έκρυβε κοκαΐνη στα απόκρυφά του!
Χανιά: Απόφαση «ανάσα» για άνεργο δανειολήπτη με τρίτεκνη οικογένεια
Σημαντική «ανάσα» πήρε ένας 37χρονος άνεργος δανειολήπτης, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών,  ο οποίος είχε χρέος σε μία τράπεζα συνολικού ύψους 28.336,65 ευρώ, όμως είχε περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσει το χρέος του, χωρίς η αδυναμία αυτή να οφείλεται σε δόλο. 

Το Ειρηνοδικείο Χανίων με απόφασή του, του έδωσε τετραετή περίοδο χάριτος, ενώ προχώρησε και σε ρυθμίσεις που θα τον βοηθήσουν να αποπληρώσει το δάνειο.

Κλείσιμο
Το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να εξαιρεθούν τα περιουσιακά του στοιχεία ( μία κατοικία 61 τ.μ., ένα αγροτεμάχιο 2000 τ.μ. και ένα αυτοκίνητο έτους κατασκευής 1996) από την ρευστοποίηση, αφού όρισε ρύθμιση του χρέους 100 ευρώ μηνιαία για τέσσερα έτη, δηλαδή θα πληρώσει (100 επί 48 = 4.800) σύμφωνα με τις οικονομικές και οικογενειακές δυνατότητες του δανειολήπτη.

Για την διάσωση της κατοικίας, αφού του παρεχωρήθη τετραετής περίοδος χάριτος, καλείται να το πληρώσει σε 10 χρόνια, δηλαδή σε 120 μηνιαίες δόσεις (23.537 ευρώ / 120 δόσεις =  96 ευρώ μηνιαίως) 

Επί της ωφέλειας του δανειολήπτη, όπως αναφέρει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης:

- Σώζει όλα τα περιουσιακά στοιχεία (κατοικία, αγροτεμάχιο,αυτοκίνητο) 
- Του χορηγείται τετραετής περίοδος χάριτος 
- Ρύθμισε την δόση του δανείου του κατά το δικό του "μπορώ". E.Π. 

Η σύζυγός του εργάζεται ως εποχιακή ξενοδοχοϋπάλληλος και επίσης λαμβάνει γεωργικό εισόδημα με βάση το αντικειμενικό σύστημα και επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης