Κύπρος: Mέσα στο 2013 θα ταυτοποιηθούν ακόμη 100 αγνοούμενοι από το 1974

Κύπρος: Mέσα στο 2013 θα ταυτοποιηθούν ακόμη 100 αγνοούμενοι από το 1974

Έχουν εντοπιστεί οστά που εκτιμάται ότι ανήκουν σε 1.000 περίπου αγνοούμενους της Κυπριακής τραγωδίας

 Κύπρος: Mέσα στο 2013 θα ταυτοποιηθούν ακόμη 100 αγνοούμενοι από το 1974
Άλλες 100 ταυτοποιήσεις οστών που ανήκουν σε αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας θα διενεργηθούν εντός του 2013, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ελληνοκυπριακής πλευράς στη (ΔΕΑ) Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους Άριστο Αριστοτέλους.

Ο κ. Αριστοτέλους είπε ότι ο αριθμός των ταυτοποιήσεων ενδέχεται να πλησιάσει τις 140, ενώ έχουν εντοπιστεί οστά που εκτιμάται ότι ανήκουν σε 1000 περίπου αγνοούμενους.

Ωστόσο, ο Άριστος Αριστοτέλους είπε ότι «δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι, είτε σαν ΔΕΑ, είτε σαν ελληνοκυπριακή κοινότητα με οποιοδήποτε αποτέλεσμα μέχρις ότου εξακριβωθεί η τύχη όλων των αγνοουμένων».

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου μετά από συνάντηση του με τον κ. Αριστοτέλους είπε πως η Τουρκία οφείλει να αποδεχθεί να παράσχει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες και ότι πρέπει να ανοίξουν τα αρχεία του τουρκικού στρατού και να επιτραπεί τόσο από την Τουρκία, όσο και από τις κατοχικές δυνάμεις που εκπροσωπούν την Τουρκία, η διενέργεια ερευνών σε όλους τους χώρους για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν ταφεί οι αγνοούμενοι της κυπριακής τραγωδίας του 1974.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης