Υποψήφιος δήμαρχος του Ωρωπού μολύνει τον Ασωπό!

Υποψήφιος δήμαρχος του Ωρωπού μολύνει τον Ασωπό!

Επικίνδυνα τοξικά απόβλητα, θαμμένα κάτω από το έδαφος, σε οικόπεδα που φέρονται να ανήκουν στον κ. Θωμά Ρούσση - Τι δείχνουν οι σχετικοί έλεγχοι

Υποψήφιος δήμαρχος του Ωρωπού μολύνει τον Ασωπό!
Το θέμα του δηλητηριασμένου Ασωπού και ο τεράστιος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η υγεία όσων κατοικούν κοντά στον ποταμό, αλλά και το ευρύτερο οικοσύστημα, λόγω της ανεξέλεγκτης ρίψης χημικών αποβλήτων από τις βιομηχανίες της περιοχής, είναι γνωστό.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης, ο οποίος κάνει προεκλογικό αγώνα, με «σημαία» την ανάπτυξη της περιοχής και την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών, εμφανίζεται να κατέχει οικόπεδα, στα οποία έχουν θαφτεί, από το 1990, τόνοι από παράνομα απόβλητα.

Κλείσιμο
Ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Συκαμίνου, δημοτικός σύμβουλο και σήμερα υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού, φέρεται να έχει στην ιδιοκτησία του εκτάσεις, οι οποίες στο υπέδαφός τους έκρυβαν και κρύβουν τοξική βόμβα χιλιάδων τόνων, που απειλεί τη δημόσια υγεία, καθώς και τη συνεχή και ανεξέλεγκτη καταστροφή που υφίσταται το περιβάλλον από το 1990.

Ο κ. Ρούσσης, μάλιστα, ο οποίος ασχολείται με χωματουργικές εργασίες και διαθέτει μηχανήματα εκσκαφής και φορτηγά οχήματα, φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα που έθαβε βιομηχανικά απόβλητα από το 1990 στον Ωρωπό -και συγκεκριμένα στην περιοχή του Συκαμίνου, πολύ κοντά στον Ασωπό ποταμό.

Η παράνομη χωματερή και τα απόβλητα που έκρυβε στο υπέδαφός της είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας το φθινόπωρο του 2011, όταν κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) εντόπισε ακριβώς δίπλα από τις όχθες του ποταμού Ασωπού δύο οικόπεδα, στα οποία για πάνω από 20 χρόνια θάβονταν παράνομα εκατοντάδες τόνοι τοξικών «σπουπιδιών».

Πιο συγκεκριμένα, σε έκταση τριών στρεμμάτων (η οποία φέρεται να ανήκει στον υποψήφιο δήμαρχο Ωρωπού, κ. Ρούσση), οι επιθεωρητές περιβάλλοντος είχαν εντοπίσει σακιά με χημικά κατάλοιπα θαμμένα μέχρι και 15 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη, όταν αποκαλυφθηκε, καθώς οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής, την ποιότητα των καλλιεργειών, αλλά και του νερού του Ασωπού, ήταν και είναι ανυπολόγιστες.

Σε αυτοψία που έγινε στο σημείο, είχε διαπιστωθεί ότι, έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις που είχαν προηγηθεί στην περιοχή, η στάθμη του ποταμού είχε ανέβει σημαντικά (πλημμύρα), ενώ το νερό συμπαρέσυρε τοξικά απόβλητα που βρίσκονταν θαμμένα στην παρόχθια ιδιόκτητη έκταση (φερόμενος ιδιοκτήτης ο κ. Ρούσσης).

Σε νεώτερη έρευνα, δε, τα αποτελέσματα έρχονται να ταυτιστούν με τις προηγούμενες έρευνες και αναλύσεις του ΥΠΕΚΑ στην εν λόγω περιοχή, τονίζοντας ότι ανιχνεύθηκαν ειδικά απόβλητα με σαφή προέλευση από απόβλητα βιομηχανικής επεξεργασίας (ξαφρίσματα, σκωρία, φερτά εδάφη, απορρίμματα, οικοδομικά υλικά κ.λπ).





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης