Πτώση 1,77% στο Χρηματιστήριο: Ο τράπεζες παρέσυραν τον γενικό δείκτη

Πτώση 1,77% στο Χρηματιστήριο: Ο τράπεζες παρέσυραν τον γενικό δείκτη

Οι τραπεζικές μετοχές φθάνουν να χάνουν  πάνω από 7% λόγω  των ανησυχιών για μεγαλύτερες απαιτήσεις προβλέψεων         

 Πτώση 1,77% στο Χρηματιστήριο: Ο τράπεζες παρέσυραν τον γενικό δείκτη
Νέο ξεπούλημα των τραπεζικών μετοχών στην Αθήνα πυροδοτήθηκε ύστερα από δυο αρνητικές εκθέσεις για τις τράπεζες ( Goldman Sachs – Bofa ) και τις ανησυχίες για μεγαλύτερες απαιτήσεις προβλέψεων. Παράλληλα, στην ΕΚΤ έχει ξεκινήσει μαι συζήτηση σχετικά με την αντιμετώπιση των NPL'S. 

Οι τραπεζικές μετοχές φθάνουν να χάνουν  πάνω από 7% ( Αlpha Bank – Tράπεζα Πειραιώς ) και το μοναδικό παρήγορο είναι ότι, οι συναλλαγές  είναι χαμηλές- καθώς όποιοι βασικοί μέτοχοι ή long παίκτες πουλήσουν τότε οι μετοχές θα κατέρρεαν.   
     
Κλείσιμο
Ο επενδυτές – κυρίως οι Έλληνες traders- δεν μπορούν καν να αγοράσουν  διότι θα εγκλωβιστούν , ενώ οι αγορές από το εξωτερικό είναι λίγες. 

Από την άλλη πλευρά αμερικανικά funds προχωρούν σε αγορές καθώς σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν θεωρούν ότι το ΔΝΤ θα κάνει πίσω τελικά σχετικά με τις απαιτήσεις για τις τράπεζες.

Πάντως, οι ελληνικές τράπεζες θα δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα του 9μηνου όπου θα σημειώνεται μια πρόοδος στα npl's, έτσι η νέα ισορροπία θα έλθει στον βαθμό που θα επιτυγχάνουν τους στόχους που έχουν θέσει προς τον ευρωπαϊκό επόπτη.   

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 748,44 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,77%.   
Βουτιά 7,10% για την Alpha bank στα 1,57 ευρώ. Με βουτιά 5,69% για την Εθνική Τράπεζα στα 0,265 ευρώ. Με πτώση 6,67% η Eurobank στα 0,63 ευρώ. Βουτιά  6,25% η Τράπεζα Πειραιώς στα 2,25 ευρώ. Με κέρδη 4,76%  η ΔΕΗ στα 1,98 ευρώ – ετοιμάζονται οι πωλήσεις των μονάδων.Κέρδη 1,90% για την Αεροπορία Αιγαίου στα 8,03 ευρώ. 

        
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης