Ζητείται μισθωτής για ένα ιστορικό ακίνητο στην Ακαδημίας

Ζητείται μισθωτής για ένα ιστορικό ακίνητο στην Ακαδημίας

Πρόκειται για το κτήριο «Κωστής Παλαμάς», το νεοκλασικό επί της οδού Ακαδημίας 48 - Στις 9 Μαρτίου ο πλειοδοτικός διαγωνισμός

Ζητείται μισθωτής για ένα ιστορικό ακίνητο στην Ακαδημίας
Ένα από τα πλέον ιστορικά ακίνητα της οδού Ακαδημίας, ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναζητεί μισθωτή. Πρόκειται για το κτήριο «Κωστής Παλαμάς», το νεοκλασικό επί της οδού Ακαδημίας 48, για το οποίο η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκηρύσσει πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση του χώρου εστίασης στις 9 Μαρτίου, το γνωστό και ως «Το Καποδιστριακό».

Κλείσιμο


Το νεοκλασικό κτήριο «Κωστής Παλαμάς» έχει πλούσια ιστορία και, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου, κατασκευάστηκε το 1857 και αρχικά λειτούργησε ως ιδιωτικό λύκειο με την ονομασία «Ελληνικό Εκπαιδευτήριο».

Το 1870 το κτήριο αγοράστηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, για να στεγασθούν σε αυτό εργαστήρια Ιατρικών και Φυσικών Επιστημών, αίθουσες διδασκαλίας και αργότερα Πανεπιστημιακά Μουσεία (Γεωλογικό και Παλαιοντολογικό Μουσείο, Εργαστήριο Υγιεινής και Μικροβιολογίας, Ορυκτολογικό και Πετρογραφικό Εργαστήριο και Μουσείο, Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, Εγκληματολογικό και Τοξικολογικό Μουσείο).

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης