Πόσο φόρο θα πληρώσετε για τα εισοδήματα από τα χωράφια στο χωριό

Πόσο φόρο θα πληρώσετε για τα εισοδήματα από τα χωράφια στο χωριό

Οδηγός με βάση τη νέα φορολογική νομοθεσία που θεσπίστηκε τον περασμένο Μάιο

Πόσο φόρο θα πληρώσετε για τα εισοδήματα από τα χωράφια στο χωριό
                Eκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα και από γεωργικές δραστηριότητες θα κληθούν να πληρώσουν το 2017 υπέρμετρα αυξημένους φόρους εισοδήματος.

               Ο λόγος είναι ότι η νέα φορολογική νομοθεσία που θεσπίστηκε τον περασμένο Μάιο προβλέπει αύξηση των συντελεστών φορολόγησης όχι μόνο για τα εισοδήματά τους από μισθωτές υπηρεσίες αλλά και για τα (αυτοτελώς φορολογούμενα) αγροτικά τους εισοδήματα. Και τούτο διότι ο φόρος για τα αγροτικά εισοδήματα υπολογίζεται με φορολογική κλίμακα που ξεκινά από 22% (αντί για το 13% που ίσχυε μέχρι τώρα) και μάλιστα χωρίς αφορολόγητο.

Συγκεκριμένα:
            Με τη διάταξη της παραγράφου 6 του άρθρου 112 του ν. 4387/2016, προβλέπεται ότι το καθαρό εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα εξακολουθεί να φορολογείται αυτοτελώς, όχι όμως με συντελεστή φόρου 13% στο σύνολό του, όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά με φορολογική κλίμακα, στην οποία οι συντελεστές φόρου ξεκινούν από 22% για ετήσια γεωργικά εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ και φθάνουν μέχρι και το 45% για ποσά ετησίων γεωργικών εισοδημάτων υψηλότερα των 40.000 ευρώ.

             Προβλέπεται επίσης ότι για όσους αποκτούν εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες ισχύει έκπτωση φόρου 1.900-2.100 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων, η οποία ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο 8.636-9.545 ευρώ.
Κλείσιμο

Ρεπορτάζ περισσότερα στοιχεία και πολλά παραδείγματα εδώ:http://www.money-money.gr/news/poso-foro-tha-plirosete-gia-ta-isodimata-apo-ta-chorafia-sto-chorio/1102
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης