Τελευταία ευκαιρία για τα «κόκκινα» δάνεια

Τελευταία ευκαιρία για τα «κόκκινα» δάνεια

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι από τα 1.200.000 στεγαστικά δάνεια, τα 400.000 έχουν «κοκκινίσει»

Τελευταία ευκαιρία για τα «κόκκινα» δάνεια
Μια τελευταία ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις διατάξεις του περιβόητου πλέον «νόμου Κατσέλη», πριν μπει και αυτός οριστικά στο... χρονοντούλαπο της ιστορίας, έχουν περίπου 170.000 νοικοκυριά με «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια.

Με το χρόνο να τρέχει εναντίον τους καθώς οι σχετικές αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν στα Ειρηνοδικεία το αργότερο ως τις 31 Δεκεμβρίου.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, οι τράπεζες ξεκίνησαν ήδη να ενοχλούν ακόμα και όσους έχουν δάνεια με καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, εφαρμόζοντας τις νέες προβλέψεις του Κώδικα Δεοντολογίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 500.000 είναι οι προειδοποιητικές επιστολές που έχουν στείλει ή πρόκειται να στείλουν οι τράπεζες σε όσους είχαν δάνειο με 30 ημέρες καθυστέρηση έως τις 15 Δεκεμβρίου. Στις επιστολές αυτές οι τράπεζες καλούν τους παραλήπτες-πελάτες τους να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες τους μέσα σε 15 ημέρες. Στην περίπτωση που οι «εντολές» αγνοηθούν, τότε οι δανειολήπτες θα πάρουν και δεύτερη προειδοποιητική επιστολή, με πολύ πιο αυστηρό μήνυμα: εφόσον ο παραλήπτης δεν προσέλθει στην τράπεζα οικειοθελώς μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, τότε η τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να ξεκινήσει διαδικασίες πλειστηριασμού ακόμα και της κύριας κατοικίας του!


«Κόκκινο» 1 στα 3 στεγαστικά
Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι από τα 1.200.000 στεγαστικά δάνεια, τα 400.000 έχουν «κοκκινίσει». Από αυτά, τα 170.000 εκτιμάται ότι μπορούν ακόμα να υπαχθούν στο «νόμο Κατσέλη».

Αυτά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις ως τις 31 Δεκεμβρίου για υπαγωγή στον «παλιό» νόμο Κατσέλη, ενώ με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής από το υπουργείο Οικονομίας έχουν δυνατότητα 47 ακόμα ημερών, προκειμένου να υποβάλουν τα αναγκαία δικαιολογητικά στα Ειρηνοδικεία.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης