Απώλειες για τη Wall Street

Απώλειες για τη Wall Street

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 1%, ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 1,01% και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,98%

Απώλειες για τη Wall Street
Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεων του ΟΟΣΑ για την παγκόσμια οικονομία, ενώ αρνητικά επέδρασαν και οι εκτιμήσεις για πιθανή αύξηση του επιτοκίου της Federal Reserve τον Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1% στις 17.730,48 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 1,01% στις 5.095,30 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,98% στις 2.078,58 μονάδες.

Κλείσιμο
Στο ταμπλό, η Weight Watchers International σημείωσε κέρδη 3,5%, καθώς έγινε γνωστό ότι η Point72 Asset Management του Steven A. Cohen αύξησε τη συμμετοχή του στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Στον αντίποδα, απώλειες 1,7% σημείωσε η Berkshire Hathaway, μετά την ανακοίνωση ότι τα λειτουργικά της κέρδη μειώθηκαν κατά 3,7%, εξαιτίας της αρνητικής επίδρασης της IBM.

Από τη μεριά της, η IBM υποχώρησε κατά 2,3%, μετά την ανακοίνωση της Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ ότι έχασε περίπου 2 δισ. από την επένδυση ύψους 13 δισ. δολαρίων που είχε κάνει στην εταιρεία πριν από τέσσερα χρόνια. 

Στο μεταξύ, αρνητικά επιδρά στην αγορά το γεγονός ότι ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα φθάσει το 2,4% το 2015 και το 2,5% το 2016, ενώ για το 2017 εκτιμά ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,4%. 

Παράλληλα, ο Οργανισμός μείωσε τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2015 στο 2,9% έναντι του 3% που προέβλεπε τον Ιούνιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης