Παράταση ως τις 27 Μαΐου για τις 100 δόσεις

Παράταση ως τις 27 Μαΐου για τις 100 δόσεις

Κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή η Βαλαβάνη

Παράταση ως τις 27 Μαΐου για τις 100 δόσεις
Παράταση για ένα ακόμα μήνα, ως τις 27 Μαϊου ετοιμάζεται να δώσει στην προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση των 100 δόσεων, που έληξε χθες τα μεσάνυχτα, το υπουργείο Οικονομικών. Σήμερα το πρωί η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κ. Βαλαβάνη κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή η Ν. Βαλαβάνη για τη ρύθμιση.

Και αυτό καθώς μέχρι τελευταία στιγμή υπήρχε έντονη ζήτηση με τις αιτήσεις υπαγωγής να ξεπερνούν τις 170.000 απ' τις 17 Απριλίου, όταν είχε ανοίξει η εφαρμογή. Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί αφορούν συνολικά χρέη άνω του 1 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εισπραχθεί περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο
Η τροπολογία που δεν έχει ακόμη ψηφιστεί προβλέπει ότι «με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, που εκδίδεται εντός μηνός από τη λήξη της προθεσμίας της 27ης Απριλίου, δύναται να παρατείνεται για χρονικό διάστημα μέχρι ένα μήνα η καταληκτική ημερομηνία εφάπαξ εξόφλησης μέρους της βασικής οφειλής, με τους όρους και τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του ν. 4321/2015».

Η τροπολογία αυτή έχει κατατεθεί ως προσθήκη στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, το οποίο βρίσκεται σε φάση εισαγωγής στην ολομέλεια της Βουλής και σύντομα θα γίνει νόμος του κράτους.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης