El-Erian: Τα πέντε λάθη της ελληνικής κυβέρνησης

El-Erian: Τα πέντε λάθη της ελληνικής κυβέρνησης

Ποια είναι τα σημεία στα οποία η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει «συμπεριφερθεί» με σωστό ή έξυπνο τρόπο και ως εκ τούτου θα πρέπει να τα επανεξετάσει, σύμφωνα με τον γκουρού των ομολογιακών αγορών

El-Erian: Τα πέντε λάθη της ελληνικής κυβέρνησης
Η ελληνική κυβέρνηση μέσω λανθασμένων κινήσεων αλλά και υπολογισμών, κινδυνεύει να χάσει τον βασικό της στόχο, που δεν είναι άλλος από την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τον Mohamed El-Erian.

Σε άρθρο του στους «Financial Times», ο γκουρού των ομολογιακών αγορών και κορυφαίο στέλεχος της Allianz, υποστηρίζει ότι υπάρχουν πέντε σημεία στα οποία η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει «συμπεριφερθεί» με σωστό ή έξυπνο τρόπο και ως εκ τούτου θα πρέπει να τα επανεξετάσει.

Αυτό που λείπει από την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει ο El-Erian, δεν είναι άλλο από την αδυναμία της να μετατρέψει τις υποσχέσεις σε πράξεις. Υποσχέσεις τις οποίες έδωσε είτε στον ελληνικό λαό, είτε στους εταίρους της.

Ποια είναι, όμως, τα βασικά λάθη της Αθήνας στην διαπραγμάτευση με τους πιστωτές;

Κλείσιμο
Πρώτον, επέλεξε να έρθει σε κόντρα με τους Ευρωπαίους και κυρίως με τους Γερμανούς, δημοσίως.

Δεύτερον, εκνευρισμένη από την αδιαλλαξία των Ευρωπαίων, κατέληξε να πολιτικοποιήσει θέματα τα οποία θα έπρεπε να παραμείνουν ευθύνη των ειδικευμένων τεχνοκρατών. Οποιαδήποτε δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία υπονομεύθηκε από πολιτιές κόντρες και εθνικιστικές κατηγορίες. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η οικονομία δεν μπορεί να επικρατήσει.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης