Πώς επηρεάζει την αγορά η αβεβαιότητα εν όψει των ευρωεκλογών

Πώς επηρεάζει την αγορά η αβεβαιότητα εν όψει των ευρωεκλογών

Σταθερό το ενδιαφέρον των διεθνών κεφαλαίων για την Ελλάδα μεσοπρόθεσμα, αλλά σταθμίζουν βραχυπρόθεσμα και τις πολιτικές εξελίξεις

Πώς επηρεάζει την αγορά η αβεβαιότητα εν όψει των ευρωεκλογών
Η πολιτική αβεβαιότητα εμφανίστηκε και πάλι στο προσκήνιο, την ώρα που η προοπτική συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους επισφραγίζει τη βελτίωση του κλίματος απέναντι στην Ελλάδα. Μεγάλα funds του εξωτερικού αποδεικνύουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στη χώρα, επενδύοντας αρχικά στο νέο κρατικό ομόλογο και στη συνέχεια στις αυξήσεις κεφαλαίων και τις ομολογιακές εκδόσεις των ελληνικών τραπεζών, με αποκορύφωμα την είσοδο της Pimco στη Eurobank και το διαφαινόμενο ενδιαφέρον της για την Εθνική Τράπεζα καθώς και την έλευση  του John Paulson στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank.

Το story της ελληνικής ανάκαμψης δημιουργεί ένα ενδιαφέρον για τους παραδοσιακούς πλέον παίκτες του διεθνούς finance, όμως, αυτοί οι επαγγελματίες επενδυτές έχουν πια να συμπεριλάβουν στις εκτιμήσεις τους για την Ελλάδα και τον πολιτικό παράγοντα. Οι οίκοι προειδοποιούσαν τους τελευταίους μήνες ότι καθώς η οικονομική ανάκαμψη έχει πάρει πια το δρόμο της, ο πολιτικός παράγοντας είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα. Η εκτίμησή τους αυτή επιβεβαιώνεται σήμερα, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να παραμένει γύρω από το 6%, αλλά το χρηματιστήριο να βρίσκεται σε πτώση.

Κλείσιμο
“Διπλής ανάγνωσης” χαρακτηρίζεται  η εικόνα που διαμορφώνεται στο ελληνικό χρηματιστήριο κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, με την εβδομάδα βέβαια να  έχει ξεκινήσει αδύναμα, με αποτέλεσμα καταρχήν σε επίπεδο Γενικού Δείκτη και FTSE ASE 25 να τίθενται  υπό αμφισβήτηση κρίσιμα σημεία στήριξης. Επιπροσθέτως, ο εξαιρετικά χαμηλός τζίρος που πραγματοποιείται στα περισσότερα Blue Chips και αν εξαιρέσουμε τις τραπεζικές μετοχές, όπως και κάποιες περιστασιακές εξάρσεις όπως του ΟΤΕ,  αποτελεί σαφέστατο μήνυμα και από το εξωτερικό και από το εσωτερικό πως οι επερχόμενες εκλογές και οι πολιτικές κόντρες που σταδιακά εντείνονται θα προκαλέσουν επιπλέον μεταβλητότητα, ενώ οι αναλυτές δεν αποκλείουν καθόλου πισωγύρισμα χαμηλότερα των 1.200 μονάδων. 

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης