Barclays: Σχεδιάζει 12.000 απολύσεις, αλλά αυξάνει τα μπόνους στο προσωπικό!

Barclays: Σχεδιάζει 12.000 απολύσεις, αλλά αυξάνει τα μπόνους στο προσωπικό!

Ένα παράδοξο φαινόμενο παρουσιάζεται στην μεγάλη Βρατανική τράπεζα Barclays,ενώ τα κέρδη της μειώνονται και ζητά από τους μετόχους της να ενισχύσουν το κεφάλαιό της με 6 δισ. στερλίνες την ίδια στιγμή αυξάνει τα μπόνους στο προσωπικό της κατά 10%

Barclays: Σχεδιάζει 12.000 απολύσεις, αλλά αυξάνει τα μπόνους στο προσωπικό!
Στα πλαίσια του νοικοκυρέματος και λόγω κρίσης, η Βρετανική τράπεζα Barclays σκοπεύει να κόψει 12.000 εργασίας και ζητά από τους μετόχους της να τονώσουν το κεφάλαιό της με 6 δισεκατομμύρια στερλίνες. Όλα αυτά θα φαινόντουσαν απολύτως φυσιολογικά αν η τράπεζα την ίδια στιγμή δεν έκανε αύξηση στα μπόνους του προσωπικού της κατά 10%.

Η Βρετανική τράπεζα είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες διεθνώς και απασχολεί συνολικά 140.000 εργαζόμενους παγκοσμίως.Τα κέρδη της προ φόρων για το 2013 μειώθηκαν κατά 25% σε ετήσια βάση, αγγίζοντας τα 5,2 δισ. στερλίνες, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Κι όμως, η βρετανική τράπεζα αυξάνει τα μπόνους ακόμη και για το τμήμα του Investment Banking.

Κλείσιμο
Πάντως ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Άντονι Τζένκινς απέρριψε να λάβει το δικό του μπόνους για το 2013 εξηγώντας πως "δεν θα ήταν σωστό να το λάβει". Σημειώνεται ότι το μπόνους του Τζένκινς ανερχόταν στα 2,7 εκατ. λίρες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης