Ποιες αλλαγές φέρνει το νέο χωροταξικό για τον τουρισμό

Ποιες αλλαγές φέρνει το νέο χωροταξικό για τον τουρισμό

Ο νέος σχεδιασμός των τουριστικών επενδύσεων βάζει στον χάρτη της κρουαζιέρας την Πύλο

Ποιες αλλαγές φέρνει το νέο χωροταξικό για τον τουρισμό
Αέρα στα πανιά του real estate δίνει το νέο Χωροταξικό του τουρισμού, επιτρέποντας για πρώτη φορά τουριστικά χωριά και σύνθετα τουριστικά καταλύματα σε κάθε σπιθαμή γης, ακόμη και σε ακατοίκητα νησιά.

Ο νέος σχεδιασμός των τουριστικών επενδύσεων που εμπνέεται από το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας βάζει στον χάρτη της κρουαζιέρας την Πύλο, όπου βρίσκεται το πολυτελές resort του κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, αφήνει στο υπουργείο Τουρισμού να καθορίσει τους όρους δόμησης σε Ρόδο και Κέρκυρα και κατηγοριοποιεί τα νησιά με έναν τρόπο που επιδέχεται πολλές βελτιώσεις, καθώς απουσιάζουν ουσιώδη κριτήρια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα αναπτυγμένα και αναπτυσσόμενα τουριστικά νησιά μπήκαν μετά τις τελευταίες αλλαγές δύο σφήνες: η Κίμωλος και η Ανάφη, χωρίς αιτιολόγηση, ενώ νησιά όπως η Φολέγανδρος, η Μήλος και η Τήνος μετακινήθηκαν στην κατηγορία των νησιών με προβλήματα ανάπτυξης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Καλαφάτης έχει υποστηρίξει ότι με το νέο χωροταξικό, το οποίο αναθεωρείται ύστερα από 4,5 χρόνια (το προηγούμενο είχε θεσμοθετηθεί από τον κ. Γιώργο Σουφλιά), δίνεται έμφαση στον ποιοτικό τουρισμό, περιορίζεται η διάσπαρτη δόμηση τουριστικών εγκαταστάσεων, η οποία πλέον κατευθύνεται σε οργανωμένους υποδοχείς, και εγκαταλείπεται το μοντέλο του μαζικού και χαμηλής απόδοσης τουρισμού, με στόχο την προσέλκυση των επενδυτών. Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης