New York Times: «Κάτι αλλάζει στην Ελλάδα, υπάρχουν ευκαιρίες για επενδυτές»

New York Times: «Κάτι αλλάζει στην Ελλάδα, υπάρχουν ευκαιρίες για επενδυτές»

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας η επικέντρωση στα τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία, μπορεί να προσφέρει κέρδη και στους δανειστές, αλλά και στο κράτος

New York Times: «Κάτι αλλάζει στην Ελλάδα, υπάρχουν ευκαιρίες για επενδυτές»
«Κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει» στην Ελλάδα, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times, σε σχέση με τις επενδυτικές ευκαιρίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα η κατάσταση, η οποία δεν ήταν ελκυστική τον τελευταίο καιρό, δείχνει να αντιστρέφεται: «Η Ελλάδα ήταν το παιδί για το μαστίγωμα για το περισσότερο διάστημα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων. Αλλά τους τελευταίους μήνες η πρόθεση έχει αλλάξει και οι ξένοι επενδυτές "ψαρεύουν" κυρίως τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία» αναφέρουν οι NYT.

Όπως αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά, η επικέντρωση στα τραπεζικά, μπορεί να προσφέρει κέρδη και στους δανειστές, αλλά και στο κράτος: «Οι δανειστές μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να ''καθαρίσουν'' τους ισολογισμούς τους με την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων - τα δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών - και το κράτος μπορεί να ιδιωτικοποιήσει τις συμμετοχές του στις τράπεζες. Και οι δύο θα πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία, όσο ισχύει».

Κλείσιμο
Παράλληλα, η εφημερίδα τονίζει την σημασία των συγχωνευόμενων αγορών, «δόλωμα» για τους υποψήφιους επενδυτές: «Οι επενδυτές πιστεύουν πως η Ελλάδα είναι κοντά στον να ''στρίψει την γωνία'' μετά από χρόνια ύφεσης. Υπάρχουν επίσης λίγες ευκαιρίες για υψηλές επιστροφές στον υπόλοιπο κόσμο, δεδομένου ότι έχει ανθίσει ο ''έρωτας'' των συγχωνευόμενων αγορών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Αθήνα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να καθαρίσει τις τράπεζες της και να της ιδιωτικοποιήσει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης