Οι ταινίες της εβδομάδας: Παγκόσμια πρεμιέρα για τις «50 Αποχρώσεις του Γκρι»

Οι ταινίες της εβδομάδας: Παγκόσμια πρεμιέρα για τις «50 Αποχρώσεις του Γκρι»

Ντακότα Τζόνσον, «Kingsman» κατάσκοποι, ιρανικά βαμπίρ, ρωσικά βιβλικά τέρατα και αμερικανικά τραπεζικά εγκλήματα. Με μία λέξη: χαμός!

Οι ταινίες της εβδομάδας: Παγκόσμια πρεμιέρα για τις «50 Αποχρώσεις του Γκρι»
Kingsman: Η μυστική υπηρεσία / Kingsman: The Secret Service
Του Μάθιου Βον. Με τους Τάρον Ετζερτον, Κόλιν Φερθ, Μαρκ Στρονγκ, Μάικλ Κέιν
Περιπέτεια, 2014, Μ. Βρετανία, 129’

 Ενας upgraded Τζέιμς Μποντ κατέφτασε και έχει σατανικά απολαυστική πλάκα. Ο Κόλιν Φερθ, μυστικός πράκτορας μιας σούπερ απόρρητης κατασκοπικής οργάνωσης, γοητευτικός τόσο στο ντύσιμο όσο και στις φονικές τακτικές του, επιστρατεύει, κόντρα στις παραδόσεις, έναν ατίθασο και απρόβλεπτο νεαρό, με κοφτερό μυαλό και χρυσή καρδιά. Ο Μάθιου Βον έχει ακονίσει τον, ούτως ή άλλως, στακάτο ρυθμό του και συνδυάζει τη διάθεση 15χρονου με τη γνώση ενός αθεράπευτου σινεφίλ που πειραματίζεται με τα είδη της περιπέτειας, του κατασκοπικού θρίλερ και της κωμωδίας. Βάλτε εκεί μέσα έναν ψευδό κακό Σάμιουελ Τζάκσον και το κακάρισμα δεν έχει τελειωμό (όχι μόνο γιατί είναι ψευδός - προτού πέσετε να με φάτε).
Κλείσιμο





Πενήντα αποχρώσεις του γκρι / Fifty Shades of Grey
Του Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον. Με τους Ντακότα Τζόνσον, Τζέιμι Ντόρναν
Δραματική, 2015, ΗΠΑ, 125’

 Αν και δεν φταίει απαραίτητα η ταινία για την πρώτη ύλη του βιβλίου στο οποίο βασίζεται, δεν μπορεί να διαχωριστεί από αυτή. Μια σειρά από γυναικουλίστικα σκέρτσα που αναπαράγονται και διαιωνίζονται με τεράστια ευκολία (η γυναίκα που θέλει να «αλλάξει» τον άντρα) και ένας διάλογος δημοτικού σκοτώνουν τον οποιοδήποτε ερωτισμό που μπορεί να φανταστεί κανείς ότι κανονικά θα έπρεπε να κυριαρχεί σε μια ταινία για μια νεαρή γυναίκα που ερωτεύεται έναν άντρα με ιδιαίτερα ερωτικά φετίχ. Αχ, πού είναι η «Γραμματέας» του Στίβεν Σάινμπεργκ;





Leviathan
Του Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ. Με τους Ελενα Λιάντοβα, Αλεξέι Σερεμπριάκοφ, Βλαντιμίρ Σβοντιτσένκοφ
Δραματική, 2014, Ρωσία, 140’

 Ενας άντρας προσπαθεί να διεκδικήσει το σπίτι του από έναν άπληστο πολιτικό με τη βοήθεια ενός δικηγόρου φίλου του. Φιλόδοξος όσο ποτέ, ο Αντρέι Σβιάγκιντσεφ δημιουργεί μια καυστική αλληγορία για το σάπιο καράβι που είναι ο σκελετός της διεφθαρμένης ρωσικής κοινωνίας. Κανείς δεν ξεφεύγει από την κριτική του, όμως τα πράγματα είναι τόσο σύνθετα και θολά σ’ αυτή την γκρίζα πραγματικότητα της αποσύνθεσης, της ματαιότητας, της αδίστακτης πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας που ούτε οι «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» δεν φτάνουν να την απεικονίσουν.





Ενα κορίτσι γυρίζει σπίτι μόνο του τη νύχτα / A Girl Walks Home Alone at Night
Της Ανα Λίλι Αμιρπούρ. Με τους Σίλα Βαντ,
Αράς Μαραντί
Φαντασίας, 2014, ΗΠΑ, 99’

Ασπρόμαυρη παραλλαγή πάνω στον βαμπιρικό μύθο, το «Κορίτσι» είναι μια σπουδή πάνω στην ατμόσφαιρα, εμπνευσμένη και ρομαντική, που στο τσακ (ευτυχώς) καταφέρνει να ξεφύγει από τις χιπστερικές τάσεις της. Μια κοπέλα σπέρνει τον πανικό στα στενά μιας φανταστικής ιρανικής πόλης, μέχρι που ερωτεύεται έναν νεαρό Τζέιμς Ντιν. Η σκηνή που το κορίτσι-βαμπίρ βάζει στο πικάπ White Lies για να επικοινωνήσει με τη μουσική όσα θέλει στον έρωτά της είναι μια γλύκα.





Ποιος σώζει ποιον; Η κρίση ως επιχειρηματικό μοντέλο / Who’s saving whom
Των Λέσλι Φράνκε και Χέρντολορντ Λόρεντς
Ντοκιμαντέρ, 2015, Γερμανία, 104’

Από την Ελλάδα στην Ισπανία και από την Ιρλανδία στις ΗΠΑ, οι σκηνοθέτες αναζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τον χρηματοπιστωτικό τομέα στην εποχή της οικονομικής κρίσης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης