Το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Ευφροσύνης Καμάτσου «Μονοπάτια της μνήμης» είναι στο ΘΕΜΑ

Το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Ευφροσύνης Καμάτσου «Μονοπάτια της μνήμης» είναι στο ΘΕΜΑ

Ιστορία γεμάτη από την αγωνία για την αποκατάσταση της αλήθειας, την αποκάλυψη ενός οικογενειακού μυστικού που έχει θαφτεί στην ένοχη σιωπή της ελληνικής επαρχίας, αλλά και τη δικαίωση των αδικημένων.

Το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Ευφροσύνης Καμάτσου «Μονοπάτια της μνήμης» είναι στο ΘΕΜΑ


Η σπάνια ικανότητα της συγγραφέως να δημιουργεί αλλόκοτες αλλά τόσο ρεαλιστικές ιστορίες επιδεικνύεται με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ήδη από την αρχή του μυθιστορήματος: Δύο κορίτσια παίζουν ανάμεσα στα μνήματα, στο μικρό νεκροταφείο του χωριού -ενός τυπικού ελληνικού χωριού. Η Κατερίνα, η μικρότερη από τις δύο αδελφές, πέφτει κατά λάθος σε έναν ανοιχτό τάφο και χάνει για αρκετή ώρα τις αισθήσεις της. Την ίδια στιγμή, το μυαλό της γιαγιάς της, η οποία και φιλοξενεί τις δύο εγγονές της, κάνει μια αναδρομή στα περασμένα, στην αληθινή ιστορία της Ματίνας -της γυναίκας η οποία ήταν θαμμένη στον χάσκον μνήμα και που, με έναν μαγικό και υπερφυσικό τρόπο, βρέθηκε να κρατά «στην αγκαλιά» την μικρή και απρόσεκτη Κατερίνα.

Η μακαρίτισσα Ματίνα ήταν ένα αξιομίσητο πλάσμα για την τοπική κοινότητα γι' αυτό και, σύμφωνα με την σχετική πρόληψη, τα οστά της δεν έλιωσαν ποτέ, παρόλο που είχαν περάσει 40 χρόνια από τον θάνατό της. Η Ματίνα υπήρξε ψυχοκόρη του προπάππου των δύο κοριτσιών και ήταν αυτός που την είχε πάρει υπό τη σκέπη του, καθόσον ήταν ορφανή. Αλλά, όπως συνήθως συμβαίνει με την προσέγγιση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που συνεργάζονται στενά, η Ματίνα δεν έμεινε μόνο στα επαγγελματικά της καθήκοντα, ως βοηθός του ιατρού-προστάτη της.
Κλείσιμο

Από το σημείο αυτό και πέρα αρχίζει η συναρπαστική ιστορία: Η ζήλια, το μίσος, τα μεγάλα μυστικά, η διπροσωπία και η υποκρισία συνθέτουν τον καμβά πάνω στον οποίον υφαίνει τον μύθος της η Ευφροσύνη Καμάτσου. Και το κάνει με τόσο μεγάλη δεξιοτεχνία, ώστε οι ήρωες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια του αναγνώστη καθώς αναζητούν την λύτρωση από την ενοχή ή απλώς την εκδίκηση και το αίμα.

 

Μην χάσετε αυτή την Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ και το εξαιρετικό μυθιστόρημα «Μονοπάτια της Μνήμης» της Ευφροσύνης Καμάτσου.

 




(στην έκδοση με τις προσφορές 4,25 ευρώ)

Μην τo χάσετε!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης