Βιβλίο: Οδηγός μετεωρολογίας για όλους

Βιβλίο: Οδηγός μετεωρολογίας για όλους

Από τον έμπειρο φυσικό- μετεωρολόγο θεμιστοκλή Γ. Ιωάννου

Βιβλίο: Οδηγός μετεωρολογίας για όλους
             Ο καιρός έχει ξεχωριστό ρόλο στη ζωή μας και οφείλουμε να του δίνουμε τη σημασία που πρέπει. Η μη απόλυτη ακρίβεια των προγνώσεων δεν είναι λόγος να τις αγνοούμε.
Οι βασικές γνώσεις μετεωρολογίας είναι λοιπόν απαραίτητες διότι υπάρχουν τομείς, όπως η γεωργία και η αεροναυτιλία, για τους οποίους ο καιρός είναι κρίσιμος, ενώ παράλληλα έχει τεράστια επίδραση στη συμπεριφορά των θηραμάτων της στεριάς και της θάλασσας.

           Όπου όμως  υπάρχει πρόγνωση υπάρχει και η έννοια της πιθανότητας. Oι μετεωρολόγοι κατ’ ουσίαν επιζητούν να προβλέψουν τις «προθέσεις» της ατμόσφαιρας. Θα μπορούσαν τότε να δώσουν μια πρόγνωση για τις επόμενες μέρες, με το σχετικό πάντα ποσοστό επιτυχίας.
Κλείσιμο

          «Η Ανάσα του Ουρανού», το νέο βιβλίο του έμπειρου φυσικού και μετεωρολόγου Θεμιστοκλή Γ. Ιωάννου θα μας βοηθήσει να αξιολογούμε τις επίσημες προγνώσεις του καιρού και να τις προσαρμόζουμε στις εμπειρίες μας. Είναι ουσιαστικά ένας «Οδηγός Μετεωρολογίας για όλους» θα μας κάνει να εκτιμήσουμε καλύτερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα και να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλειά μας. Έτσι, δεν θα σπεύσουμε να απαθανατίσουμε από κοντά τον ανεμοστρόβιλο, ούτε θα προφυλαχθούμε κάτω από το πιο μεγάλο δέντρο από την καταιγίδα που μαίνεται!Θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία και για περισσότερες πληροφορίες τηλ.
210 36 31 169 210 36 31 169
, Μαυρομιχάλη 72-74, 10680, Αθήνα e-mail: info@diavlosbooks.gr

Ο συγγραφέας

          Ο Θεμιστοκλής Γ. Ιωάννου είναι Φυσικός-Μετεωρολόγος. Γεννήθηκε στο Λεωνίδιο Κυνουρίας, όπου πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια. Μεγάλωσε στην Αθήνα, πήγε Γυμνάσιο στα Πατήσια  και σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και έχει συνεργαστεί με την  ΕΡΤ για την παρουσίαση του δελτίου καιρού, καθώς και με εφημερίδες για σειρά επιστημονικών άρθρων.
 
 
  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης