Εκθέσεις στα νησιά για το καλοκαίρι του 2013

Εκθέσεις στα νησιά για το καλοκαίρι του 2013

Η αγάπη του Έλληνα για ήλιο και θάλασσα είναι γνωστή, όπως και η αγάπη του για τον πολιτισμό που μάλλον τον «κουβαλάει» μαζί του και στις διακοπές...

Εκθέσεις στα νησιά για το καλοκαίρι του 2013
Η αγάπη του Έλληνα για ήλιο και θάλασσα είναι γνωστή, όπως και η αγάπη του για τον πολιτισμό που μάλλον τον «κουβαλάει» μαζί του και στις διακοπές...

Τα ελληνικά νησιά είναι γεμάτα με τέχνη συνήθως αλλά φέτος... ακόμα περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.

ΥΔΡΑ
Ξεκινάμε από το νησί που λατρεύουν όλοι οι εστετ ξένοι, ποιητές, εικαστικοί και καλλιτέχνες της υφηλίου και εκθειάζουν τις ομορφιές του στα πέρατα του κόσμου. Η μαγεία της Ύδρας είναι μοναδική και τόσο σαγηνευτική που παραμένει αιώνια ερωμένη για κάθε επισκέπτη. Τρεις εκθέσεις φιλοξενεί φέτος το νησί. Πρώτη εγκαινιάστηκε η παρουσίαση του Urs Fischer στα Σφαγεία της Ύδρας που θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι. Δεύτερη ακολουθεί η παρουσίαση του Δημήτρη Αντωνίτση Hydra School Projects, στο Σαχτούρειο Γυμνάσιο της Ύδρας, όπου παρουσιάζεται μια μεγάλη ομαδική έκθεση στις 28 Ιουνίου με διάρκεια όλο το καλοκαίρι. Ατού της οι βραζιλιάνοι καλλιτέχνες Assume Astro vivid Focus. Συνεχίζουμε με την έκθεση της γκαλερί της Πωλίν Καρπίδας, Hydra Workshop όπου θα παρουσιαστεί ένας Ολλανδός καλλιτέχνης σε ατομκή έκθεση.

Κλείσιμο
ΑΝΔΡΟΣ
Το νησί αυτό έχει την τύχη να διαθέτει ένα εξαιρετικό Μουσείο, αυτό του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή που φέτος φιλοξενεί μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με έργα του Παρθένη, Γκίκα και άλλων μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων, με θεματική την επιρροή τους από το Βυζάντιο.

ΤΗΝΟΣ
Ο επιμελητής Χριστόφορος Μαρίνος, ετοιμάζει μια πολύ «προσωπική» εικαστική πρόταση που θα εγκαινιαστεί στις 21 Ιουνίου. Η έκθεση Προς Τήνο παρουσιάζει δεκαέξι σύγχρονους καλλιτέχνες που είναι προσηλωμένοι στην Τήνο. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είτε κατάγονται από το νησί είτε το έχουν επιλέξει ως δεύτερο τόπο κατοικίας. Η προσωπική σχέση, η συναισθηματική έλξη και ο θαυμασμός τους για την Τήνο είναι η αφορμή της ομαδικής τους συνύπαρξης.
 
Καλλιτέχνες: Γιάννης Αδαμάκος, Γιάννης Γκίζης, Ελένη Γλύνη, Γιώργος Κουβαράς, Αλέκος Κυραρίνης, Αλέξανδρος Λάιος, Γιάννης Λασηθιωτάκης, Δημήτρης Μπέζας, Γιάννης Μπρούζος, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Λευτέρης Ναύτης, Πέτρος Τουλούδης, Μάρω Φασουλή, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου, Κατερίνα Χρηστίδη, Δημήτρης Χρηστίδης

ΜΥΚΟΝΟΣ
ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νησιά της Ελλάδος -και από τα πιο κοσμοπολίτικα- απέκτησε φέτος την δική του Μπιενάλε. Στις 21 Ιουνίου, ημέρα του θερινού ηλιοστασίου εγκαινιάζεται στην Μύκονο ο θεσμός της Μπιενάλε Μυκόνου. Οι εκθέσεις και τα έργα των καλλιτεχνών απλώνονται σαν δίχτυ στα μουσεία, στο κτίριο της Καλών Τεχνών, στο σχολείο, στους μύλους, σε διάφορα αρχοντικά παλιά κτήρια, ενώ ταυτόχρονα μουσικές περφόρμανς επιμελημένες από τον Σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη και χορευτικά δρώμενα του Κωνσταντίνο Ρήγου εμπλουτίζουν το πρόγραμμα που καταλήγει σε ένα διεθνές video film festival στον χώρο του Σινε Μαντώ.

ΠΑΤΜΟΣ
Ο καταξιωμένος αμερικανός φωτογράφος Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ λάτρευε την Πάτμο. Οι αναμνήσεις του καταγράφονται στις 60 φωτογραφίες του που θα εκτεθούν στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο στη Χώρα του νησιού, παρουσιάζεται όχι μόνο την εικόνα μιας Πάτμου αλλά και αγαπημένες όψεις της πατμιακής καθημερινότητας.

ΤΖΙΑ
Στη νεολαία και στο graffiti art θα αφιερωθεί το φεστιβάλ «Τετράπολις 2013» ο κύκλος εκδηλώσεων πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας, που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο στο νησί της Κέας με επίκεντρο το Κέντρο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, το ιστορικό μοτέλ “ Η Τζιά μας” στην παραλία της Κορησσίας.

Οι καλλιτέχνες Cacao Rocks, Dimitris Taxis, Ser & WD θα δημιουργήσουν τέσσερις τοιχογραφίες εμπνευσμένες από τις αρχαίες πόλεις της Τετράπολις (Ιουλίδα, Κορησσία, Ποιήεσσα & Καρθαία) σε διάφορα σημεία του Μοτέλ.Επίσης στην  πλαϊνή όψη του κτιρίου ο καλλιτέχνης b. θα ζωγραφίσει την βασική τοιχογραφία του Φεστιβάλ  "Υδρούσα",  παλιότερη ονομασία της Κέας κατά την περίοδο της αρχαιότητας λόγω για των  πολλών νερών και της πυκνής της βλάστησης.

ΠΟΡΟΣ

Ένας δημιουργός με ελληνικές ρίζες, ο οποίος έζησε στη Νέα Υόρκη, ο Κρις Γιαννάκος,  επιστρέφει στην Ελλάδα για να παρουσιάσει τη νέα του έκθεση με τίτλο «Διάλογοι με τον χρόνο». Από το Σάββατο 18 Μαΐου ως τις 30 Ιουνίου, αρχαίες επιγραφές, γλυπτά και αρχιτεκτονικά εκθέματα θα «συνομιλούν» με έργα σύγχρονης τέχνης στην αίθουσα του ισογείου της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου. Και στην γκαλερί Citrone θα εκθέσουν οι Τάσος Ματζαβίνος και Κώστας Παπανικολάου μέχρι και 24 Ιουλίου 2013.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης