Τιμά την Κίνα η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με παρουσιαστή τον Ορέστη Τσανγκ

Τιμά την Κίνα η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με παρουσιαστή τον Ορέστη Τσανγκ

Κινέζικα φαναράκια και δράκοι θα διακοσμήσουν τους δρόμους της συμπρωτεύουσας ενώ βασικός παρουσιαστής θα είναι ο μαχητής του Survivor με καταγωγή από την χώρα του μεταξιού, Ορέστης Τσανγκ - Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι συναυλίες του Νταλάρα, του Ρουβά και του Μαζωνάκη

Τιμά την Κίνα η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με παρουσιαστή τον Ορέστη Τσανγκ
Σε China Town είναι έτοιμη να μεταμορφωθεί η Θεσσαλονίκη εν όψει της 82ης ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα την Κίνα. Κινέζικα φαναράκια και δράκοι θα διακοσμήσουν τους δρόμους της πόλης ενώ βασικός παρουσιαστής θα είναι ο μαχητής του Survivor με καταγωγή από την χώρα του μεταξιού, Ορέστης Τσανγκ. Τους επισκέπτες περιμένει ακόμη ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Σάκη Ρουβά, τον Γιώργο Μαζωνάκη, Σταμάτη Γονίδη, Γιώργο Νταλάρα και πολλά σπουδαία ονόματα της μουσικής σκηνής.

«Αέρας ανανέωσης» πνέει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου σε λίγες ημέρες θα κοπεί η κορδέλα των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ. Ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η διοίκηση της Helexpo επιχειρούν άνοιγμα στην νεολαία επιλέγοντας πρόσωπα ιδιαίτερα αγαπητά στο νεανικό κοινό ενώ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις καινοτομίες και την τεχνολογία. Για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και οι αντιδήμαρχοι τουρισμού έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα για την παρουσίαση της πόλης στους Κινέζους φίλους το οποίο θα παρουσιάσει αφιλοκερδώς ο πλέον αγαπητός και δημοφιλής Ορέστης Τσανγκ. Ο νεαρός επιχειρηματίας που έγινε γνωστός από το τηλεοπτικό παιχνίδι επιβίωσης Survivor έχει ήδη επιλεγεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης ως «πρέσβης» του στην Κίνα. Έτσι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 82ης ΔΕΘ, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου ο Τσανγκ μετά τις δοκιμασίες στην εξωτική Καραϊβική καλείται να αναδείξει το επικοινωνιακό του χάρισμα παρουσιάζοντας τις ενημερωτικές συνεδρίες που θα διοργανώσει ο δήμος για ξένους επιχειρηματίες. Σε μία από αυτές, το τμήμα Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει σε Κινέζους επιχειρηματίες και εκθέτες το τουριστικό και επενδυτικό προφίλ της πόλης. Την παρουσίαση στα αγγλικά θα κάνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας και στα κινέζικα ο Ορέστης Τσανγκ.

Κλείσιμο
Ο μαχητής του Survivor είχε δώσει το «παρών» και στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε πριν από περίπου δυο μήνες στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης αναφορικά με την ελληνοκινεζική συνεργασία και δήλωνε έτοιμος να βοηθήσει την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε καθώς γνωρίζει καλά τόσο την κουλτούρα όσο και τη γλώσσα της χώρας του «μεταξιού». Το 2017 θεωρείται έτος Ελληνοκινεζικών Σχέσεων και Φιλίας και ο Γιάννης Μπουτάρης με τους συνεργάτες του αναζητούν τρόπους για την προβολή του τουρισμού, της κινεζικής γαστρονομίας και να κάνουν φυσικά άνοιγμα στην μακρινή αλλά ισχυρή αγορά της ασιατικής χώρας.

«Στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 15 Σεπτεμβρίου θα κάνουμε μια παρουσίαση της Θεσσαλονίκης στους Κινέζους επισκέπτες ως τουριστικού προορισμού και καινοτομίας. Θα παρουσιάσουμε την εξέλιξη, που έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε τις διανυκτερεύσεις από το ένα εκατομμύριο στα 2,5 για την αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων, το νέο εκσυγχρονισμένο αεροδρόμιο, το λιμάνι, την Μοδιάνο, το Μετρό που θα λειτουργήσει. Πιστεύουμε ότι υπάρχει χώρος για επενδύσεις τουριστικές και στο κομμάτι της καινοτομίας τον τελευταίο χρόνο έχουν δημιουργηθεί 500 θέσεις προγραμματιστών. Ο Ορέστης θα κάνει την παρουσίαση στα κινέζικα χωρίς να μας κοστίσει τίποτα. Μιλάμε συνεχώς μου είπε να αναφέρουμε τον Μέγα Αλέξανδρο γιατί στην Κίνα είναι ένα brand. Έχει το know-how», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας.

Ρουβάς και Μαζωνάκης θα ξεσηκώσουν τον κόσμο

Εκτός από… Survivor, στην σκηνή κάτω από το Τόξο της ΔΕΘ θα ανέβουν τα πιο γνωστά ονόματα της μουσικής. Σάκης Ρουβάς , Γιώργος Μαζωνάκης, Γιώργος Νταλάρας και πολλοί άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στα Music Events και προσκαλούν τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης σε μία μεγάλη γιορτή. Την αυλαία ανοίγει στις 10 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Μαζωνάκης, τη «σκυτάλη» παίρνουν, οι αδελφοί Τσαχουρίδη, σε μία ιδιαίτερη μουσική συνάντηση με τους Κρητικούς αδελφούς Στρατάκη, στη διάρκεια της οποίας θα τιμηθεί από τη ΔΕΘ-Helexpo ο τροβαδούρος της Κρήτης, Βασίλης Σκουλάς. Την Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, στη σκηνή ανεβαίνει ο Σταμάτης Γονίδης μαζί με τον Νίκο Μακρόπουλο, ενώ την επόμενη ημέρα η βραδιά ανήκει στους Γιώργο Νταλάρα και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Οι επισκέπτες της ΔΕΘ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο, ο οποίος θα μοιραστεί τη σκηνή με την Πίτσα Παπαδοπούλου και τον Στέλιο Διονυσίου. Τον τόνο στα Music Events δίνουν την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, η Τάμτα, οι Μέλισσες και οι Playmen. Το πάρτι της ΔΕΘ και του MAD θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου και στο πλαίσιό του το MAD Color Youth έρχεται στην 82η ΔΕΘ εξοπλισμένο με εκατοντάδες λίτρα ΝΕΟΝ χρώμα και UV Lights για να προσφέρει μία διαφορετική οπτικοακουστική εμπειρία μαζί με γνωστούς Rappers και DJs της Ελλάδας. Το συναυλιακό πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Κυριακή 17 του μηνός, με τον Σάκη Ρουβά σε μια συναυλία αφιερωμένη στους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών, που αποτελεί τον «καρπό» της συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΘ-Helexpo και της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

«Στη φετινή ΔΕΘ πνέει όντως αέρας ανανέωσης. Πρόκειται πρώτον για την μεγαλύτερη συμμετοχή τιμώμενης χώρας σε όλα τα χρονικά. Δηλαδή 150 επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τεχνολογίας κτλ. Δεύτερον, είναι η μεγαλύτερη σε έκταση έκθεση της τελευταίας δεκαετίας, 1500 εκθέτες, πάρα πολλά παράλληλα επιχειρηματικά γεγονότα τα οποία απευθύνονται κυρίως σε αυτά που ενδιαφέρουν τους κινέζους, δηλαδή ενέργεια τεχνολογία και σε αυτά που ενδιαφέρουν τους Έλληνες δηλαδή πρωτογενής τομέας τουρισμός. Τρίτον, μεγάλα ονόματα, συναυλίες, πάρτι με χρώματα, dj και ράπερς. Οι προσδοκίες μας είναι να περάσουμε τις 250.000 επισκεπτών και να κάνουμε ρεκόρ επισκεπτών, περιμένουμε πολύ κόσμο από Βαλκάνια κι εξωτερικό», τονίζει ο κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexro.
Εκπρόσωποι κινεζικών τραπεζικών κολοσσών, μεγάλων εταιρείών τεχνολογίας και χιλιάδες τουρίστες από την χώρα της Άπω Ανατολής ξεκίνησαν ήδη να φτάνουν στην Θεσσαλονίκη, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία έχουν διαμορφώσει το μενού τους στις κινεζικές γαστρονομικές επιλογές και όλη η πόλη κινείται σε ρυθμούς Κίνας για το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας. Μεταξύ αυτών, ο τραπεζικός κολοσσός China Development Bank (CDB), θα παρουσιάσει το χαρτοφυλάκιό του και θα διερευνήσει τις προοπτικές χρηματοδότησης έργων στην Ελλάδα. Η ZTE, η Huawei, η Cosco και άλλες εταιρείες τεχνολογίας θα δώσουν δυναμικό παρών στην ΔΕΘ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης