Τσαρλς Λόιντ: Ο μάγος του σαξοφώνου έρχεται στο Ηρώδειο

Τσαρλς Λόιντ: Ο μάγος του σαξοφώνου έρχεται στο Ηρώδειο

Το «παρών» στη συναυλία θα δώσει η συνεργάτιδα και φίλη του Μαρία Φαραντούρη

Charls_Loyd_2
Ένας κορυφαίος Αμερικανός μουσικός και συνθέτης, ο 86χρονος θρυλικός σαξοφωνίστας της τζαζ Τσαρλς Λόιντ, έρχεται στην Αθήνα προκειμένου να γιορτάσει το τέλος της τεράστιας καριέρας του με μια συναυλία η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου, στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Ο καλλιτέχνης που έχει μια μοναδική ικανότητα να μαγεύει το απανταχού κοινό με το αριστοτεχνικό και γεμάτο πάθος και συναίσθημα παίξιμό του πρωτοστάτησε επί δεκαετίες στην παγκόσμια τζαζ σκηνής με υπέροχες ηχογραφήσεις αλλά και ζωντανές εμφανίσεις σε κάθε γωνιά της γης.

Εξαιρετικά επιδραστικός, άνοιξε νέους μουσικούς δρόμους στους οποίους περπάτησαν μετέπειτα νεότεροι μουσικοί ενώ συνεργάστηκε με πολλούς και σημαντικούς καλλιτέχνες.
Charls_Loyd
Ο Τσαρλς Λόιντ με την Μαρία Φαραντούρη
Κλείσιμο

Ανάμεσά τους και η δική μας Μαρία Φαραντούρη η οποία θα δώσει το παρών στη συναυλία του στο Ηρώδειο. Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια το 2002. Έγιναν στενοί φίλοι και συνεργάτες και η συναυλία τους το 2010 στο Ηρώδειο μνημονεύεται ακόμα ως ένα από τα κορυφαία μουσικά γεγονότα της χώρας μας που γεφύρωσε τον τζαζ αυτοσχεδιασμό με την ελληνική μουσική, από τις αρχαίες μελωδίες έως τον Μίκη Θεοδωράκη και κυκλοφόρησε σε δίσκο με τεράστια επιτυχία.

Μαζί του στην αθηναϊκή συναυλία του θα είναι επίσης το συγκρότημα Sky Quartet με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως ο πιανίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του Kennedy Center για την Jazz, Jason Moran, ο μπασίστας Larry Grenadier και ο ντράμερ Eric Harland αλλά και ο δεξιοτέχνης της λύρας Σωκράτης Σινόπουλος.

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέτρα για τον τελικό του Conference League: Πάνω από 3.000 αστυνομικοί - Πώς θα μετακινηθούν οι οπαδοί

Επίμονο φλερτ Κασσελάκη στην Κωνσταντοπούλου - Η φέτα και η Wall Street

Ο… ωραίος και μοιραίος και ο τρίτος μονομάχος του Survivor - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης