Ταξίδι γεύσης και πολιτισμού στη Νότιο Κορέα με «οδηγό» τον πρέσβη

Ταξίδι γεύσης και πολιτισμού στη Νότιο Κορέα με «οδηγό» τον πρέσβη

Με επιτυχία διοργανώθηκε η βραδιά κορεατικού κινηματογράφου και γευσιγνωσίας στην Αθήνα

Ταξίδι γεύσης και πολιτισμού στη Νότιο Κορέα με «οδηγό» τον πρέσβη
Την ταινία «Architecture 101» με διάσημους ηθοποιούς από την Νότιο Κορέα και ξεχωριστές γεύσεις από την κορεατική κουζίνα, είχαν την ευκαιρία να δουν και να δοκιμάσουν οι καλεσμένοι της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Αθήνα.

Η βραδιά Κορεάτικου Κινηματογράφου και Γευσιγνωσίας», η οποία πραγματοποιήθηκε στα Village Cinemas, the Mall την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με το πλήθος επισκεπτών να γοητεύονται από την ρομαντική ταινία «Εισαγωγή στην Αρχιτεκτονική  (Architecture 101)» που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στη χώρα με πρωταγωνίστριες τις HAN Ga-in και BAE Su-ji. 

Κλείσιμο
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και φίλοι του κορεατικού κύματος (Korean Wave - Hallyu).
Επιπλέον, το κοινό είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει κορεάτικη κουζίνα όπως Gim-bab, Bul-gogi, Kim-chi και Jap-chae, τα οποία αποτελούν τα πιο αντιπροσωπευτικά εδέσματα της Κορεάτικης κουζίνας.

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας, H.E. AHN Young-jip καλωσόρισε το κοινό με ένα χαιρετισμό τονίζοντας τη σημασία των πολιτιστικών συναλλαγών για την επίτευξη κοινών στόχων και κατανόησης όπως και προώθηση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Κορέας.

Η ομιλία του πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας



Αναφερόμενος στις ελληνικές ταινίες «Ο Ζορμπάς» και «Ποτέ την Κυριακή» καθώς και στα ακούσματα της Μαρίας Κάλλας και της Νανάς Μούσχουρης που ήταν ιδιαίτερα αγαπητά στους Κορεάτες, ευελπιστεί στην κοινή αποδοχή του κορεάτικου κύματος από τους Έλληνες της νεότερης γενιάς.

Η χθεσινή εκδήλωση ήταν ο επίλογος μιας σειράς πολιτιστικών γεγονότων που διοργάνωσε η Πρεσβεία για το τρέχον έτος, σε διάφορες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λευκωσία.  Η Πρεσβεία θα καταβάλλει αμέριστη προσπάθεια να προωθήσει τις πολιτιστικές ανταλλαγές και να συμβάλλει στην αλληλοκατανόηση μεταξύ των δύο λαών, στα επόμενα χρόνια.  

Η παρουσίαση της ταινίας «Architecture 101»





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης