«45 χρόνια»: Ο γάμος κάτω από το μικροσκόπιο στη μεγάλη οθόνη

«45 χρόνια»: Ο γάμος κάτω από το μικροσκόπιο στη μεγάλη οθόνη

«45 Χρόνια» στις ζωές δυο ανθρώπων, που φαίνονται ευτυχισμένοι, ένα ζηλευτό ζευγάρι που αγαπιέται και χαίρεται την ζωή. 

«45 χρόνια»: Ο γάμος κάτω από το μικροσκόπιο στη μεγάλη οθόνη
Μια ερμηνεία της Σάρλοτ Ράμπλινγκ που εντυπωσίασε στην πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου, και μια κινηματογραφική γλώσσα που πραγματικά δεν έχει ψεγάδια, είναι ίσως τα δύο πρώτα πράγματα που έχει κανείς να πει για την ταινία «45 χρόνια». 

Ο Αντριου Χέι φτιάχνει ταινίες που θα κουβαλάμε στις καρδιές μας για πάντα. Δεν έμεινε στεγνό βλέμμα χθες βράδυ στην Berlinale, ενώ σύσσωμο κοινό και κριτικοί χειροκρότησαν το θρυλικό πρωταγωνιστικό ζευγάρι των Σάρλοτ Ράμπλινγκ και Τομ Κόρτνεϊ. 

Κλείσιμο
O Tζεφ και η Κέιτ Μέρσερ, ένα ζευγάρι 75χρονων που ζει σε μικρή κωμόπολη του Νόρφολκ, έχουν πάρτι το Σάββατο. Θα γιορτάσουν με όλους τους φίλους τους την 45η επέτειο των γάμων τους – παράξενη επιλογή, αλλά είχαν χάσει τα ολοστρόγγυλα 40 τους όταν αυτά συνέπεσαν με την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς του Τζεφ. Θα γιορτάσουν με τους φίλους τους γιατί δεν έχουν άλλη οικογένεια. Καμία φωτογραφία στο ψυγείο, τους τοίχους, τα ράφια του ζεστού τους σπιτιού δεν υποδηλώνει παιδιά ή εγγόνια. Επέλεξαν να μείνουν οι δυο τους. Ένα αγαπημένο, ήσυχο ζευγάρι με τα διαβάσματα, τα πειράγματα, τις μουσικές και το λυκόσκυλό τους. Μόνο που λίγες μέρες πριν την επέτειο, ο Τζεφ λαμβάνει ένα γράμμα που τον πληροφορεί ότι λιώνοντας (λόγω της κλιματικής αλλαγής) οι μόνιμοι παγετοί στις Ελβετικές Αλπεις αποκάλυψαν το πτώμα της Κάτιας, της πρώτης του γερμανίδας αρραβωνιαστικιάς, η οποία είχε σκοτωθεί σ' ένα τραγικό ορειβατικό ατύχημα το 1962 όταν ήταν 25 χρονών. Θα μπορούσε να πάει να την αναγνωρίσει; Ο Τζεφ ταράζεται από την αποκάλυψη, όχι όμως όσο η Κέιτ που παρακολουθεί μουδιασμένη την ταραχή του. 

Ξαφνικά τα 45 χρόνια γάμου, φαντάζουν αστεία, σαν να αντικατέστησαν απλά την σχέση που ο Τζεφ δεν μπορούσε να έχει.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης