Ποιο χιτ των '70s αποτελεί το απόλυτο «feel-good» τραγούδι, σύμφωνα με νέα έρευνα;

Ποιο χιτ των '70s αποτελεί το απόλυτο «feel-good» τραγούδι, σύμφωνα με νέα έρευνα;

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαριθμήσουν τα τραγούδια που έχουν τη δύναμη να τους φτιάχνουν τη διάθεση, ακόμα κι όταν είναι πεσμένοι ή έχουν προβλήματα

Ποιο χιτ των '70s αποτελεί το απόλυτο «feel-good» τραγούδι, σύμφωνα με νέα έρευνα;
Το απόλυτο «feel-good» (δηλαδή, ανεβαστικό) τραγούδι όλων των εποχών ανέδειξε μία δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βρετανία, για λογαριασμό της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών Alba.

2.000 ενήλικες συμμετείχαν συνολικά στην έρευνα, κατά την οποία τους ζητήθηκε να απαριθμήσουν τα τραγούδια που έχουν τη δύναμη να τους φτιάχνουν τη διάθεση, ακόμα κι όταν είναι πεσμένοι ή έχουν προβλήματα.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει η Huffington Post, η πιο κοινή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα ήταν ένα τραγούδι της θρυλικής μπάντας των Queen με ζωηρό ρυθμό και κεφάτους στίχους, το «Don't Stop Me Now».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γνωσιακής Νευρολογίας Δρ. Jacob Jolij, που ανέλυσε τα ευρήματα της έρευνας για την Alba, το συγκεκριμένο τραγούδι διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της «μαγικής συνταγής» που κάνει ένα τραγούδι «ανεβαστικό».

«Η ανάλυσή μου επιβεβαίωσε όσα γνωρίζαμε ήδη από τη βιβλιογραφία. Τα τραγούδια ματζόρε με ταχύ ρυθμό μπορούν να δημιουργήσουν πολύ πιο εύκολα θετικά συναισθήματα», ανέφερε ο καθηγητής, εξηγώντας τι κάνει αυτό το κομμάτι τόσο μοναδικό.

Μεταξύ των δημοφιλέστερων feel-good τραγουδιών που ανέδειξε η δημοσκόπηση βρίσκουμε και  άλλες μεγάλες επιτυχίες όπως  το «Dancing Queen» των ABBA, το «Good Vibrations» των Beach Boys και φυσικά το «Uptown Girl» του Billy Joel.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης