Φωτογράφος βρίσκει 31 ρολά φιλμ από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο

Φωτογράφος βρίσκει 31 ρολά φιλμ από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο φωτογράφος Λέβι Μπετγουάιζερ έχει ως χόμπι του την συλλογή φιλμ που δεν είναι εμφανισμένα – Όταν εμφάνισε 31 παλιά φιλμ τον περίμενε μια μεγάλη έκπληξη

Φωτογράφος βρίσκει 31 ρολά φιλμ από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο

Ένας φωτογράφος που έχει ένα περίεργο χόμπι... να μαζεύει παλιά ρολά από φιλμ, βρήκε ένα τεράστιο αρχείο από ιστορικά ντοκουμέντα, άθελα του.

Ο φωτογράφος Λέβι Μπέτγουάιζερ έχει ένα ασυνήθιστο πάθος: ψάχνει να βρει και εμφανίζει παλιά films που είναι συνήθως ακόμα μέσα σε παλιές φωτογραφικές μηχανές, ξεχασμένες από τους ιδιοκτήτες τους. Πιστεύει ότι έτσι «σώζει» ιστορικές στιγμές και όμορφες φωτογραφίες. 
Κλείσιμο

Συνήθως βρίσκει ένα το πολύ δύο ρολά φιλμ από τον ίδιο φωτογράφο. Πρόσφατα όμως κατάφερε να βρει 31 ένα φιλμ που δεν είχαν εμφανιστεί από τον ιδιοκτήτητ τους, τα οποία είχε τραβήξει ένας στρατιώτης πριν από εβδομήντα χρόνια, κατά την περίοδο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. 

Είχαν μάλιστα επάνω τους τίτλους, όπως «Γαλλική κηδεία» «Ταξίδι με τρένο» και «1947». Κάποια από αυτά ήταν τυλιγμένα σε πολύ προσωπικά γράμματα. Ο Μπετγουάιζερ κατέγραψε όλες τις πληροφορίες που αφορούσαν το καθε φίλμ και το εμφάνισε στην κουζίνα του. Στρατιώτες που κάθονται δίπλα σε μια παραλία, ένα λιμάνι, τοπία και άλλα εμφανιζόταν σε κάθε φωτογραφία. 

Το τι οδήγησε σε αυτόν τον ανώνυμο φωτογράφο, στρατιώτη να τραβήξει τόσα πολλά φιλμ και να μην τα εκδώσει ποτέ είναι και το πιο περίεργο από όλα. Ο Μπετγουάιζερ όμως αποφάσισε να εκθέσει όλες αυτές τις εικόνες, με την ελπίδα ότι θα μάθει περισσότερες πληροφορίες για αυτές. 
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης