Το σήκωσε ο ΠΑΟΚ, άξιος πρωταθλητής - Νίκησε 2-1 εκτός έδρας τον Άρη και κατέκτησε τον 4ο τίτλο του - Δείτε τα γκολ

Το σήκωσε ο ΠΑΟΚ, άξιος πρωταθλητής - Νίκησε 2-1 εκτός έδρας τον Άρη και κατέκτησε τον 4ο τίτλο του - Δείτε τα γκολ

Ένα γκολ του Τάισον στο 62' χάρισε τον τίτλο στον ΠΑΟΚ που κατέκτησε πανάξια το πρωτάθλημα στον απίστευτο θρίλερ της τελευταίας αγωνιστικής - Ο Τόμας στο 30' έκανε το 0-1 για να ισοφαρίσει ο Μορόν στο 47' - Ο Ανσαριφάρντ έχασε απίθανη ευκαιρία για το 2-2 στο 90'+5'

paok-win-arthrou

Tον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος στη Stoiximan Super League 1 για τη σεζόν 2023/24 πανηγύρισε απόψε (19/5) ο ΠΑΟΚ, καθώς επικράτησε 2-1 του Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και έτσι ... έκοψε πρώτος το νήμα κάνοντας ένα απίθανο 4χ4 κόντρα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη στο φινάλε των play offs!

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Ο Δικέφαλος κατέκτησε πανάξια τον τίτλο στον 58ο αγώνα του μέσα στη σεζόν που ξεκίνησε με πάρα πολλά προβλήματα, με τρομερή αμφισβήτηση και με τους αντιπάλους του να έχουν πληρέστερα και ακριβότερα ρόστερ, ωστόσο η ομάδα του Λουτσέσκου έφτασε στους 8 του Conference League, αποκλείστηκε με δραματικό τρόπο στα πέναλτι στον ημιτελικό του Κυπέλλου και σήμερα στην τελευταία αγωνιστική των play off πήρε τον τίτλο.

Οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν με τον Κουέστα στο τέρμα, τους Οντουμπάτζο,Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Ζουλ, Βερστράτε, Νταρίντα στον άξονα,τους Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο στα άκρα και τον Μορόν στο «9».

Οι «μαυρόασπροι» παρατάχθηκαν με τον Κοτάρσκι κάτω από τα γκολπόστ τους. Τους Σάστρε, Κετζιόρα, Μιχαηλίδη, Μπάμπα στα «μετόπισθεν» από τα δεξιά, τους Σβαμπ, Μεϊτέ στα «6αρο-8άρια», τους Τάισον, Ζίβκοβιτς στα «φτερά» και τον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης.

Σετ παιχνίδι, πολλές διακοπές, κατοχή ο ΠΑΟΚ αλλά μέχρι εκεί
Σέντρα στο ματς και με το «καλημέρα» έγινε αντιληπτό πως θα δούμε ένα ντέρμπι ολκής. Αρκετές διακοπές, δυνατά μαρκαρίσματα και πολλές διαμαρτυρίες συνέθεταν το σκηνικό, σε μία «τιτανομαχία» που εξελίσσονταν. Ο ΠΑΟΚ διατηρούσε ένα «κλικ» παραπάνω την κατοχή και πιο συγκεκριμένα στα επίπεδα του 55%, όμως δεν υπήρχαν εκατέρωθεν φάσεις και η «δράση» κυλούσε στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Οι μόνες αξιοσημείωτες... στιγμές της αναμέτρησης στο πρώτο ημίωρο ήταν με τους Κωνσταντέλια, Μπάμπα – στο 4' και το 19' αντίστοιχα – όταν και επιχείρησαν να φέρουν με αξιώσεις την μπάλα στα καρέ του Κουέστα χωρίς όμως επιτυχία, ενώ στο 15' μία κεφαλιά του Τάισον που κόντραρε πέρασε μακριά από την εστία του Ισπανού πορτιέρε. Ο αγώνας κυλούσε χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό και εύλογα δεν είχε σκορ.

Το 0-1 με ωραίο πλασέ του Τόμας, το «μισό»γκολ ανήκει στον Ζίβκοβιτς
Τότε όμως (30') ο Ζίβκοβιτς πρέσαρε τον Μορόν στη σέντρα, πήρε την κατοχή και «έτρεξε» τον ΠΑΟΚ στο ανοικτό γήπεδο, καθώς βρήκε κενό χώρο. Την κατάλληλη στιγμή έπαιξε πανέξυπνα και σωστά για τον Τόμας που έκανε την κίνηση, εκείνος πρόλαβε τον Μπράμπετς και πλάσαρε ωραία και εύστοχα τον εξερχόμενο Κουέστα για το 1-0 του Δικεφάλου. Ετσι στην πρώτη ουσιαστική φάση του ματς και μόλις στην 4η τελική του, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ.

Δείτε ΕΔΩ το 0-1.

Ο Αρης θέλησε να αντιδράσει με τον Σουλεϊμάνοφ
Κάπου εκεί ο Αρης θέλησε να αντιδράσει, καθώς ο Σουλεϊμάνοφ άρχισε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες και αυτόματα οι «κίτρινοι» άρχισαν να φτάνουν μέχρι τα καρέ του Κοτάρσκι. Στο 41' οι Μορόν, Σαβέριο βρέθηκαν σε θέση βολής αλλά «μπερδεύτηκαν» κάτι που επέτρεψε στον Κροάτη γκολκίπερ να μπλοκάρει, στο 44' μετά από τρανζίσιον του Σουλεϊμάνοφ που συνέκλινε και σούταρε η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 45'+3' ο 24χρονος βγήκε στο δεύτερο δοκάρι σε στατικό και μετά από πρώτη κεφαλιά του Μορόν, όμως δεν κατάφερε να κάνει την προβολή.

Γκολ-ποίημα ο Μορόν για το 1-1
Τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν νωρίς στο δεύτερο μισό, καθώς μόλις στο 47' ο Αρης έφτασε στην ισοφάρισε με ένα γκολ-ποίημα του Μορόν. Ο Ισπανός φορ πρόλαβε τον Κεντζιόρα ύστερα από σέντρα του Οντουμπάτζο και με ένα βον-πλανέ στην κίνηση με το δεξί, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι που ήταν αδύνατον να αντιδράσει. Ο 31χρονος στράικερ σημείωσε ένα πανέμορφο τέρμα και το ντέρμπι ξεκίνησε από το «μηδέν».

Δείτε ΕΔΩ το 1-1.

Το 1-2 με τον Τάισον ύστερα από σόλο του Κωνσταντέλια
Πλέον ο ΠΑΟΚ είχε «αντίπαλο» και τον χρόνο, ενώ οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία και άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Τα πάντα πια ήταν εμφανές πως κρέμονταν σε μία κλωστή και με την πάροδο του χρόνου ο Λουτσέσκου αποφάσισε να αλλάξει πράγματα στη μεσοεπιθετική του γραμμή. Βρισκόμασταν στο 62' και οι Ντεσπόντοφ, Σαμάτα ήταν ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να περάσουν στο ματς αντί των Τάισον, Τόμας αντίστοιχα, όταν ο Κωνσταντέλιας έκανε μία εξαιρετική κούρσα από τα αριστερά.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός πάτησε στα καρέ του Κουέστα, έπαιξε για τον Τόμας που «γύρισε» στον Τάισον που από θέση βολής διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων.

Δείτε ΕΔΩ το χρυσό γκολ του Τάισον.

Ο Δικέφαλος πήρε ξανά «κεφάλι» στο σκορ και αμέσως μετά (65') ο Ρουμάνος κόουτς έκανε πράξη τις διορθωτικές κινήσεις που είχε κατά νου, ενώ ο Μάντζιος των γηπεδούχων πέρασε τον Μανού Γκαρθία και ο Αρης «γύρισε» σε ένα πιο «καθαρό» 4-2-3-1.

Τα «ηνία» ο Αρης, με 10 ο ΠΑΟΚ από το 80'
Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στην τελική ευθεία του αγώνα, όπου εύλογα στην «εξίσωσή» της μπήκε και ο όρος διαχείριση, αφού το διακύβευμα για τον ΠΑΟΚ ήταν ο τίτλος. Οπως και μετά το 0-1 έτσι και ύστερα από το 1-2 ο Δικέφαλος έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, που κρατούσαν μπάλα και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ώστε να ισοφαρίσουν. Στο 71' ο Φαμπιάνο σε στατικό απώλεσε μία καλή ευκαιρία για λογαριασμό τους και είναι χαρακτηριστικό πως στο 75' οι τελικές ήταν 13-3 υπέρ τους, ενώ στο 80' απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς αποβλήθηκε τότε με 2η κίτρινη ο Μιχαηλίδης.

Με δύο φορ plus τον Φαμπιάνο τρεις οι γηπεδούχοι, ο Ανσαριφάρντ «άγγιξε» την ισοφάριση με Buzzer Beater
Ετσι μπήκαμε στο φινάλε που ήταν δραματικό. Ο ΠΑΟΚ με την είσοδο του Νάσμπεργκ θέλησε να καλύψει το κενό του στα στόπερ μετά την αποβολή του νεαρού του κεντρικού αμυντικού και «γύρισε» σε 4-4-1, ενώ ο Αρης από το 86' και έπειτα έπαιζε με 4-4-2 καθώς ο Ανσαριφάρντ πέρασε στο πλευρό του Μορόν. Παράλληλα από τον πάγκο ήρθαν και οι Φεράρι, Φετφατζίδης σε ένα φουλ επιθετικό σχήμα. Συν τοις άλλοις στα τελευταία λεπτά και ο Φαμπιάνο ανέβηκε ψηλά, ενώ ο Δικέφαλος κρατούσε με «νύχια και με δόντια» το υπέρ του αποτέλεσμα.

Το μεγαλύτερο μέρος των καθυστερήσεων (5') παίχθηκαν μέσα και γύρω από τα καρέ του Κοτάρσκι, οι Ζαμόρα, Μορόν είχαν από μία απειλητική στιγμή και στο 90'+5', κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Αρης «άγγιξε» την ισοφάριση. Ομως η κεφαλιά του Ανσαριφάρντ πέρασε λίγο άουτ και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή και πρωταθλητή Ελλάδος για τη σεζόν 2023/24.

MVP: Ο Τόμας. Ο Ισπανός φορ δεν ήταν ο καλύτερος του ματς, αλλά σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του κέρδισε 2-1 και πήρε το πρωτάθλημα εκείνος άνοιξε το σκορ και έδωσε την ασίστ για το έτερο. Αυτόματα «κερδίζει» τον σχετικό τίτλο.

Στο ύψος του: Ο Μορόν σημείωσε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς για τον Αρη. Για τον ΠΑΟΚ οι ενέργειες των Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια ήταν καταλυτικές για τα έρθει το 0-1 και το 1-2 αντίστοιχα.

Η γκάφα: Στο 41' οι Μορόν, Σαβέριο βρέθηκαν σε θέση βολής στα όρια της περιοχής του Κοτάρσκι και με την μπάλα να τους «στρώνεται» στο σκάσιμο, αλλά μπερδεύτηκαν και δεν βγήκε ουσιαστική φάση για τον Αρη.

Το «στραγάλι»: Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν με το «καλημέρα» στον ρέφερι Γκρίνφελντ, καθώς στα 20 δευτερόλεπτα έδειξε κίτρινη στον Μιχαηλίδη. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός αποβλήθηκε στο 80' με δεύτερη κίτρινη. Κυρίως στα πρώτα 30 λεπτά του ντέρμπι υπήρχαν αρκετές «φωνές» προς τον διαιτητή.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Στη «σούμα» του αγώνα ο Αρης μπορεί να ισχυριστεί πως δικαιούνταν κάτι περισσότερο. Ομως ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιούργησε και έφτασε στη νίκη που τον έχρισε πρωταθλητή. Ηταν ένα must-win παιχνίδι για εκείνον και όπως λέγεται συχνά τέτοια παιχνίδια δεν τα παίζεις αλλά τα κερδίζεις. Ετσι φαίνεται πως έπραξε και εκείνος


Ειδήσεις σήμερα:

Για αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου που επέβαινε ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι, χωρίς θύματα, κάνει λόγο η Τεχεράνη

Κάννες: Άνοιξε το Nammos των 50 εκατ. ευρώ - Θα μεταφέρει τους VIP πελάτες του με lear jet και ελικόπτερα

Θεσσαλονίκη: Επί ποδός η ΕΛΑΣ για το ντέρμπι - Συνοδεία της αστυνομίας στην Τούμπα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης