Αναπάντεχα τα βραβεία του Sundance Film Festival

Αναπάντεχα τα βραβεία του Sundance Film Festival

Έχει μείνει στην ιστορία ως το εναλλακτικό φεστιβάλ κινηματογράφου που αναδεικνύει indie ταινίες το μικρό φεστιβάλ που ίδρυσε ο Ρόμπερντ Ρέντφορντ.

Αναπάντεχα τα βραβεία του Sundance Film Festival

Το περίεργο και λεπτεπίλεπτο “Me and Earl and the Dying Girl,” ένα φίλμ που δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες από τις πρώτες του προβολές στη Νέα Υόρκη, είναι αυτό που κέρδισε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου τα μεγαλύτερα βραβεία όπως το βραβείο U.S. Dramatic Grand Jury , και το βραβείο κοινού U.S. dramatic audience.

Η ταινία περιγράφει την ζωή ενός εφήβου με τον κολλητό του, την αγάπη τους για το σινεμά και το φλερτ τους με μια κοπέλα που πεθαίνει. Η ταινία είχε τόσο θερμή υποδοχή στο Φεστιβάλ που στο τέλος της το κοινό χειροκροτούσε όρθιο για περίπου 3 λεπτά.
Κλείσιμο


Έκπληξη έκανε και το ντοκιμαντέρ the Wolfpack (η αγέλη των λύκων) που αποτελεί την σοκαριστική εξιστόρηση της ζωής πέντε αδερφών που βρίσκονται κλεισμένοι συνήθως σπίτι από τον πατέρα τους με μόνη τους διέξοδο τις ταινίες.

Στις διεθνείς κατηγορίες το Slow West με τον Michael Fassbender, το οποίο κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας. Βραβείο πήρε και το “The Russian Woodpecker” που περιγράφει την καταστροφή του Chernobyl με Ουκρανούς και Ρώσους σε μια ιστορία που έμεινε στην ιστορία. Ντοκιμαντέρ σαν το “Meru” για ορειβάτες που παγιδεύονται στα Ιμαλάια, αλλά και το ινδικό “Umrika” με πρωταγωνιστή τον Suraj Sharma από την ταινία «Η ζωή του Πι» ενθουσίασαν κοινό και κριτικούς.

Το βραβείο Next, για νέο εμφανιζόμενους πήγε στον σκηνοθέτη Josh Mond για την ταινία “James White,” με πρωταγωνιστή τον Christopher Abbott ως έναν νέο άνδρα που διαχειρίζεται τον θάνατο των γονιών του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης