Βγαίνουμε Αθήνα- Το «De Profundis» του Oscar Wilde

Βγαίνουμε Αθήνα- Το «De Profundis» του Oscar Wilde

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Βγαίνουμε Αθήνα- Το «De Profundis» του Oscar Wilde
MOYΣΙΚΗ
Ο ΟΘΩΝΑΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

O Όθωνας Μεταξάς επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη μουσική σκηνή Σταυρός του Νότου Club, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα στηριγμένο σε ξεχωριστά κομμάτια σπουδαίων δημιουργών, ενώνοντας το παλιό και το καινούργιο. Με πέντε μουσικούς, σε απρόβλεπτες έθνικ/τζαζ μείξεις, αποτυπώνει το δικό του προσωπικό μουσικό ύφος. Σταυρός Του Νότου - Club (Φραντζή και Θαρύπου 35). Τηλ: 210 9226975. Ωρα: 22:00. Εισιτήριο: 10€ (με ποτό).

ΘΕΑΤΡΟ
DE PROFUNDIS?" ΤΟΥ ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΙΛΝΤ

Κλείσιμο
Το «De Profundis» είναι η επιστολή που έγραψε ο Oscar Wilde μέσα από τη φυλακή προς τον νέο εκείνο εξαιτίας του οποίου φυλακίστηκε και καταστράφηκε. Στην παράσταση, με αφορμή την ιστορία δύο προσώπων, παρακολουθούμε την πορεία του «θύτη» και το δικό του ταξίδι μέσα στο χρόνο. Ακούμε την εξομολόγηση του παραλήπτη της επιστολής, του αυτουργού της καταστροφής, δεκαετίες μετά το θάνατο του αποστολέα. Σοκαρισμένος από έναν εφιάλτη, έρχεται αντιμέτωπος με τα παιδικά του παιχνίδια, τους κλόουν της παιδικής αθωότητας, και εξομολογείται στο πλάσμα που εμφανίζεται μέσα από τον σπασμένο καθρέφτη τι τον οδήγησε στη θεία καταδίκη. Ποιο είναι όμως το πλάσμα αυτό; Είναι τόσο τρομακτικό όσο θέλει να δείχνει; Είναι σε θέση να εξομολογηθεί το ίδιο εκ βαθέων; Διασκευή - Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Σπύρος Κυριαζόπουλος. Θέατρο του Νέου Κόσμου (Αντισθένους 7 και Θαρύπου). Τηλ: 210 9212900. Ωρα: 21:15. Εισιτήριο: 12€, 10€ (φοιτητικό), 8€ (μειωμένο), 5€ (ατέλεια).

 "(G)RACE"

Η παράσταση "(g)race" προσεγγίζει με ευαισθησία τη μάχη του ανθρώπου ανάμεσα στις κοινωνικές επιταγές και την ανάγκη της πραγμάτωσης του εαυτού του. Η ιδέα βασίζεται στο λογοπαίγνιο grace (χάρη, ευλογία) και race (φυλή, αγώνας). Ιδέα - Χορογραφία: Αναστασία Μπρουζιώτη. Χορευτές: Κοπανάκης Μάνος, Αναστασία Μπρουζιώτη. Beton7 (Πύδνας 7). Τηλ: 2107512625. Ωρα: 21:00.

   Εισιτήριο:Κανονικό: 10€, Φοιτητικό και ανέργων: 5€.

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ
ΘΕΑΤΡΟ
"H ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ"
Μια Αλίκη του σήμερα αποφασίζει να εγκαταλείψει το πατρικό της σπίτι την ημέρα της ενηλικίωσής της. Πέφτει σε ένα λαγούμι και με τη βοήθεια των φίλων της και πολλών παραισθησιογόνων ουσιών βρίσκεται στο μεγαλύτερο νυχτερινό μαγαζί του κόσμου. Στο καμπαρέ της Αλίκης. Στα θαύματα. Όλη η ζωή της εκτυλίσσεται εκεί. Τραγουδιστά, χαμογελαστά και ψεύτικα. Η ομάδα C.ulture V.ictims, ο Όθωνας Λαμπρόπουλος και η Μαρίζα Ρίζου παρουσιάζουν ένα τρελό, αστείο και παράλογο μιούζικαλ. Μια ιστορία εμπνευσμένη από την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Lewis Carroll και από τις Αλίκες στους δρόμους των Εξαρχείων. Κείμενο - Σκηνοθεσία: Όθωνας Λαμπρόπουλος. Ερμηνεύουν: Σοφία Γαλανάκη, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Μαρία Νικητοπούλου, Μιχάλης Πανάδης, Μάνος Παπαδάς, Χριστίνα Πλατανιώτη. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Τηλέφωνο: 210 3463333. Ωρα: 21:00. Εισιτήριο: Κανονικό 12€, Μειωμένο: 10€ (Μαθητικό/ Φοιτητικό/ Νεανικό (έως 26 χρονών)/ Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) και Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ).

"ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ" ΤΟΥ DUNCAN MACMILLAN
Ένα ζευγάρι, γύρω στα τριάντα, συζητά για το μέλλον του. Είναι μορφωμένοι, σκεπτόμενοι και προβληματισμένοι για το κατά πόσο έχουν τους σωστούς λόγους για να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί. Όμως, σε μια εποχή υπερπληθυσμού της γης, τρομακτικών κλιματικών, αλλά και πολιτικών αλλαγών, ποιοι είναι ακριβώς οι "σωστοί λόγοι"; Τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει η Βίκυ Αδάμου. Τον Άντρα και τη Γυναίκα ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Πάρις Ερωτοκρίτου και Σοφία Μαραθάκη. Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α). Τηλ: 2103734934. Ωρα: 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ "ΥΛΗ ΗΧΩΝ"

Επειδή εκτός από το υλικό των ονείρων, είμαστε φτιαγμένοι και από ύλη ήχων. Επειδή όταν περάσει ο ήχος στην καρδιά και από εκεί στο στόμα, γινόμαστε ένα με το σύμπαν. Για να θυμηθούμε ότι το τραγούδι είναι βαθύτερη επικοινωνία. Για να ασκηθούμε στη συγκέντρωση που απαιτεί η ακρόαση. Γιατί τα πολύτιμα πράγματα είναι εκείνα που διαμορφώνουν την αισθητική μας και το τραγούδι είναι ένα από αυτά. Μουσική παράσταση του Στέφανου Κόκκαλη. Στο πιάνο ο συνθέτης Στέφανος Κόκκαλης. Ερμηνεύουν η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, ο ηθοποιός Αντώνης Λουδάρος και ο Στέφανος Κόκκαλης. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Τηλ: 210 3463333. Ωρα: 21:30. Γενική είσοδος: 15€.

ΧΟΡΟΣ
"MASTER AND MAN"

H παράσταση βασίζεται στο Master and Man του Λέοντος Τολστόι σε χορογραφία της Αμάλιας Μπένετ, μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου, με τους Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Σοφία Κόκκαλη, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο, Θεοδώρα Μπάκα, Φοίβο Ριμένα, Νίκη Χαζιράκη και τη συμμετοχή των φοιτητών του δεύτερου έτους της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών. Ένα ταξίδι με σκοπό το υλικό κέρδος. Όλα στη θέση που ξέρουμε. Όλοι εκεί που ορίζει η ιεραρχία. Ξεκινούν οι κύκλοι. Ο ορίζοντας χάνεται. Ουρανός και Γη είναι ένα. Η Ζωή και ο Θάνατος είναι πια το ένα μέσα στο άλλο. Δεν υπάρχουν ήρωες και η ιεραρχία ισοπεδώνεται. Λογική, Παραλογισμός, Ένστικτο είναι όλα ισότιμα απέναντι στη φύση. Υπάρχει κάτι που μπορεί να διασχίσει αυτό το όριο; Μέσα στη θύελλα, σώματα, σπαράγματα από λόγια και τραγούδια. Το τέλος γίνεται μια νέα αρχή και το ταξίδι έχει απρόσμενα πνευματικό τέλος.

Χορογραφία: Αμάλια Μπένετ. Πρωτότυπη σύνθεση και μουσική επιμέλεια: Άγγελος Τριανταφύλλου. Ερμηνεύουν: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Σοφία Κόκκαλη, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος. Τραγουδούν: Θεοδώρα Μπάκα, Φοίβος Ριμένας, Νίκη Χαζιράκη. Θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59). Τηλ: 210 7780 518. Ωρα: 21:15.

Γενική είσοδος: 10€.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ "ΔΙΑΔΡΟΜΗ: ΕΡΓΑ, ΠΡΟΣΩΠΑ, ΤΟΠΟΙ"
Με αφορμή τα 80 του χρόνια, μία αναφορά στα έργα (λογοτεχνικά, φιλοσοφικά, μουσικά, εικαστικά) που αγάπησε, στα σημαντικά πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στη ζωή του, και στους τόπους που τον γοήτευσαν. Αμφιθέατρο Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη. Ώρα: 18.00-20.00. Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1) Τηλ: 210-3611206. Κύκλος 6 διαλέξεων: 50€, 25€ Μεμονωμένη διάλεξη: 10€, 5€.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης