Το Μέγαρο συνεχίζει και φέτος ρομαντικά... στον Κήπο

Το Μέγαρο συνεχίζει και φέτος ρομαντικά... στον Κήπο

Με σημαντικούς καλλιτέχνες να τιμούν την διοργάνωση που θα διανύσει φέτος την πέμπτη της χρονιά, ο Κήπος του Μεγάρου θα ανοίξει και πάλι για το κοινό -Πορτοκάλογλου, Γλυκερία, Ζουγανέλλη, Μαριέττα Φαφούτη, Κατερίνα Πολέμη κ.α.

Το Μέγαρο συνεχίζει και φέτος ρομαντικά... στον Κήπο

Με ενθουσιασμό και πυρετώδεις προετοιμασίες, το Μέγαρο ανοίγει τον Κήπο του στήνοντας ένα μαγικό σκηνικό στο κέντρο της πόλης, με πολλή μουσική, χορό και εκπλήξεις.  Δροσερές βραδιές στο γρασίδι, κάτω από τ’ αστέρια, όπως ονειρευόμαστε τα καλοκαίρια στην πόλη: ανάλαφρα, αυθόρμητα, ρομαντικά ή παρορμητικά, γεμάτα προσδοκίες!

Φέτος το ρεπερτόριο είναι ακόμα πιο πλούσιο: μπλουζ, τζαζ, σουινγκ, βαλς, ροκ, κλασική, άμπιεντ, έντεχνο, ρεμπέτικο, μπαλάντες, μικρασιάτικα.
Κλείσιμο

Φέτος το πρόγραμμα ξεκίνησε με Νίκο Πορτοκάλογλου και συνεχίζει με δύο φρέσκιες ελληνικές φωνές τις Αγγελική Ιωαννάτου και η Κατερίνα Φωτεινάκη (Kι αν το δέντρο καίγεται, 16/6) ενώνουν με τη φωνή και τις κιθάρες τους την ποίηση και τη μουσική του Ελύτη, του Θεοδωράκη και άλλων μεγάλων δημιουργών, ενώ ένας άλλος Έλληνας της Διασποράς, ο 22χρονος συνθέτης, τραγουδοποιός και ερμηνευτής Theodore (Θοδωρής Πολυχρονόπουλος) μας ξεναγεί σ’ έναν μουσικό-οπτικό κόσμο, με στοιχεία ambient, ροκ και ποπ, αναμιγνύοντας φυσικούς και ηλεκτρονικούς ήχους (It is but it’s not, 17/6).

Στις 21η Ιουνίου, οι Αθηναίοι θα χαρούν την αξιόλογη Ορχήστρα Δωματίου Nέων Camerata Junior, η νεοσύστατη Academica Αthens Orchestra, η Big Band του Δήμου Αθηναίων, η απογειωτική ελληνική μπάντα Gumbo Ya ya! καλούν τους μουσικόφιλους όλων των ηλικιών σ’ ένα πρόγραμμα απογειωτικό, στον καταστόλιστο Κήπο για τη Γιορτή της Μουσικής (21 Ιουνίου).

Ακολουθούν οι Ασπασία Στρατηγού και ο Κώστας Βασιλιάγκος στις 23/6, καθώς και ένα αφιέρωμα στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη (από τις «Μικρές Κυκλάδες» ως το «Άξιον Εστί» και το σάουντρακ της ταινίας «Ζ» του Κώστα Γαβρά), σε τζαζ διασκευή από το δημοφιλές Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή (25/6).

Στις 27/6 Maraveyas Ilegal (27/6), με ρεμπέτικα, φανκ, ποπ, μποσανόβα και παραδοσιακά, «Λόλα» και «Ζαρντινιέρα illegal» − αλλά και η πραγματικά αξιόλογη νέο μουσουργός και   Ελληνοβραζιλιάνα, η Κατερίνα Πολέμη με την κιθάρα της, μαζί με την Καναδέζα Katerine Duska με τη soulful χροιά που την χαρακτηρίζει στις 2/7. Tη συναυλία ανοίγει η δεκαεξάχρονη Αρετή Κοσμίδου.

Γιώργος Νταλάρας και Ρεμπέτικο «Unplugged» (4/7), σε μια συναυλία που θυμίζει την ωραία Ελλάδα, νοσταλγική και σύγχρονη μαζί. Μανώλης Φάμελλος και ένα Παρ’ ολίγον Kουαρτέτο, ένα βιολί, ένα τσέλο, ένα κοντραμπάσο και (!) η Nalyssa Green, ένα «ατάκτως τακτικό σχήμα», παρέα με εκλεκτούς φίλους-δημιουργούς. Χωρίς μικρόφωνα (11/7). Όλα τα πήρε το καλοκαίρι (17/7): ο συνθέτης και μουσικός Δημήτρης Παπαδημητρίου, παρέα με σπουδαίους ερμηνευτές, σε μια επιλογή από τα καλύτερά του τραγούδια, διανθισμένα με νέες δημιουργίες και ορχηστρικά από τα ιστορικά Τοπία. Swing Shoes και Sugahspank!, ή αλλιώς το «φανκ ροκ αγρίμι» και η κεφάτη gipsy jazz μπάντα, με επιρροές από τον θρυλικό Τζάνγκο Ράινχαρντ, τον Μανώλη Χιώτη, το σουίνγκ, το μπλουζ και την ελληνική παράδοση, σε παλιό και νέο υλικό (18/7).

«Έξω» στον Κήπο του Μεγάρου, ο Μίνως Μάτσας σε μια «εξωστρεφή» συνάντηση με τη Φωτεινή Βελεσιώτου, την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τον Γιάννη Χαρούλη στις 23/7.

Η μοναδική Γλυκερία σε τραγούδια της αγάπης και της Μεσογείου (25/7): λαϊκά και σμυρνέικα, και επί σκηνής οι Ντιλέκ Κοτς από την Τουρκία, Αντρέ Μάια από την Πορτογαλία, και Ντάσο Κούρτι από την Αλβανία.

Τον Σεπτέμβριο, στις 5/9, μια συναυλία στον αντίποδα της λογικής «ακούω-χειροκροτάω-δυο ανκόρ-τελειώσαμε»: ο Φοίβος Δεληβοριάς τραγουδά κομμάτια από την προσωπική του δικογραφία αλλά και δημιουργών που αγαπά ιδιαίτερα, στις 10/9 η Athena, σε μια μουσική εξιστόρηση γεμάτη συναίσθημα και γοητεία. Ένας άλλος σύγχρονος ερμηνευτής ο Δώρος Δημοσθένους, μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε κλασικές μουσικές αξίες με σύγχρονο τρόπο: Let’s swing again (16/9) με ξένα και ελληνικά ρετρό τραγούδια, σε τζαζ διασκευές που μπλέκονται με σουίνγκ από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η Μαριέττα Φαφούτη επιστρέφει στο Μέγαρο (18/9) με το Shine, ένα πάρτι με χορευτικά ντίσκο και σόουλ, σόλο από μιούζικαλ, μουσικές του ’60 και του ’70 και αλλά, πιο «σκοτεινά» κομμάτια, που «ντύνει» με θεατρικότητα και ρομαντική διάθεση. Από τα ωραιότερα live του καλοκαιριού για τους λάτρεις της φωνής και των τραγουδιών της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, στις 20/9. Το φετινό πρόγραμμα θα κλείσει ο Μίλτος Πασχαλίδης στις 27/9.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης