Ένα βιβλίο για την ανθρωπιά και την προσφορά που συγκινεί

Ένα βιβλίο για την ανθρωπιά και την προσφορά που συγκινεί

Ένα βιβλίο που περιγράφει την πραγματική ιστορία ενός Γερμανού γιατρού που έζησε και εργάστηκε στη Μήλο, εκδόθηκε από το Ίδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας του νησιού

Επεισόδια με Μάκο και Τζεμπούρ!
Ένα βιβλίο για την ανθρωπιά και την προσφορά που συγκινεί
Ο Χανς Λέμπερ έφτασε στη Μήλο το 1943 κατ' εντολή του Γερμανικού στρατού για να στήσει ένα νοσοκομείο όπου θα περιθάλπτονται οι τραυματισμένοι Γερμανοί στρατιώτες.

Από την πρώτη στιγμή, ο Γερμανός γιατρός αγάπησε το νησί και αφού έστησε τη νοσοκομειακή μονάδα, συνειδητοποίησε οτι ο πληθυσμός του νησιού είχε περισσότερη ανάγκη περίθαλψης από τους στρατιώτες του ξεκινώντας έτσι να βοηθάει τον τοπικό πληθυσμό, παρ' όλο που η νοσοκομειακή μονάδα είχε σκοπό την φροντίδα Γερμανών στρατιωτών.

Κλείσιμο
Κατά το διάστημα της παραμονής του στο νησί, έγραφε στους γονείς και την οικογένεια του, και αυτή του η αλληλογραφία συγκεντρώθηκε στο βιβλίο «Ο Γιατρός Χανς Λέμπερ Γράμματα από τη Μήλο 1943-1944». Το βιβλίο μέσα από την αφήγηση του γιατρού στα γράμματα αυτά, είναι μια συγκινητική απόδειξη της ανειδιοτέλειας του και είναι πρωτοβουλία του Ιδρύματος Στήριξης του ΚέντρουΥγείας Μήλου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης σε έναν άνθρωπο που δεν έκανε καμία διάκριση μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων και νοσήλευσε εκατοντάδες κατοίκους του νησιού.

Δυστυχώς ο γιατρός Λέμπερ, σκοτώθηκε από Άγγλους το 1944 στο νησί, καθώς επέστρεφε από επίσκεψη σε άρρωστη γυναίκα της Μήλου και δεν κατάφερε να επιστρέψει στην οικογένεια και την σύζυγο του.

Το βιβλίο εκδίδεται με πρωτοβουλία του γιου του Δρ. Χανς-Γκέοργκ Λέμπερ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης