O Πειραιάς τιμά τον ποιητή Δημήτρη Πιστικό

O Πειραιάς τιμά τον ποιητή Δημήτρη Πιστικό

Ο Δημήτρης Πιστικός, δικηγόρος, ποιητής και δοκιμιογράφος, γεννήθηκε στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας το 1948.  Η ποίηση του έχει βραβευτεί και μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχει τιμηθεί στο παρελθόν για την προσφορά του στα ελληνικά γράμματα. Ο Πειραιάς τον τιμά και πάλι.

O Πειραιάς τιμά τον ποιητή Δημήτρη Πιστικό

Ο Δημήτρης Πιστικός σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στον Πειραιά, όπου και δικηγόρησε μέχρι τη πρόσφατη συνταξιοδότηση του. Ως λογοτέχνης ασχολείται κυρίως με την ποίηση και το δοκίμιο. Παράλληλα έγραψε θέατρο, μεταφράζει αρχαίους Έλληνες ποιητές και συνεργάζεται με πολλά λογοτεχνικά περιοδικά όπου δημοσιεύει ποιήματα και δοκίμια. Ενδεικτικά, δημοσίευσε κείμενά του στα Διαλεκτική (εκεί δημοσίευσε το πρώτο του ποίημα), Αραμπάς, Ίβυκος, Παρουσία, Τα Αιτωλικά, Επίκαιρα Αιτωλοακαρνανίας, Αναγγελία. κ.ά.

Ποιήματά του βραβεύτηκαν και μεταφράστηκαν στα Ιταλικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά και Ρουμάνικα, περιλαμβάνονται σε πολλές ανθολογίες και μελοποιήθηκαν από γνωστούς Έλληνες συνθέτες.
Κλείσιμο

Το Νοέμβριο του 1997 Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά βράβευσε τον ποιητή για την προσφορά του σε μια εκδήλωση όπου ακούστηκε και μελοποιημένη από την Ελένη Γκαιτατζή η ποιητική σύνθεση του «Χαιρετισμοί της Χίου».

Τον Φεβρουάριο του 2013 ο Δήμος Πειραιά, τίμησε τον ποιητή για την συνολική του προσφορά στα γράμματα. Ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2014, ο δήμος Πειραιά τοποθέτησε τιμητική στήλη σε ελληνικά και αγγλικά στη Φρεάττύδα, όπου και είχε παιχτεί το έργο του Δημήτρη Πιστικού «Ο άνθρωπος που ερχόταν από το Νερό».

Και τώρα ήρθε η ώρα για τον μεγάλο ποιητή να τιμηθεί και από τον Πειραϊκό Σύνδεσμο για τη συνολική του προσφορά στα Ελληνικά Γράμματα. Το έργο του τιμώμενου θα παρουσιάσει η Ελένη Πολίτου-Μαρμαρινού ομότιμη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ για το ποιητικό έργο θα μιλήσει η Άννα Χρυσόγελου-Κατσή, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ποίηση θα απαγγείλει η ηθοποιός Άννα Πολύτιμου-Παπακωνσταντίνου.


Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 30 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα «Βαρώνος Κίμωνος Ράλλη» του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης