Μπόρις Τζόνσον: Νοσταλγός του Χίτλερ ο Κλούνεϊ

Μπόρις Τζόνσον: Νοσταλγός του Χίτλερ ο Κλούνεϊ

«Αυτός ο Κλούνεϊ δεν υποστηρίζει τίποτα άλλο παρά την ατζέντα του Χίτλερ για τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Λονδίνου», υποστήριξε ο δήμαρχος του Λονδίνου

Μπόρις Τζόνσον: Νοσταλγός του Χίτλερ ο Κλούνεϊ

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αμερικανού ηθοποιού, Τζορτζ Κλούνεϊ, σχετικά με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, σε ειρωνικές δηλώσεις προχώρησε ο «κλόουν», όπως είναι γνωστός ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Evening Standard, ο Τζόνσον, σχολίασε τις δηλώσεις του πρωταγωνιστή του Χόλιγουντ, λέγοντας: «Κάποιος πρέπει επειγόντως να αποκαταστήσει τα μάρμαρα του Τζορτζ Κλούνεϊ. (Ο ηθοποιός) Συνδέει μία ταινία για τα έργα τέχνης που λεηλατήθηκαν από τους Ναζί, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι ο Χέρμαν Γκέρινγκ είχε σχέδια να λεηλατήσει το Βρετανικό Μουσείο».

Κλείσιμο

Σε ακόμα πιο σκληρό τόνο, μάλιστα, δήλωσε: «Και που θα έστελναν οι Ναζί τα Ελγίνεια; Στην Αθήνα. Αυτός ο Κλούνεϊ δεν υποστηρίζει τίποτα άλλο από την ατζέντα του Χίτλερ για τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Λονδίνου. Θα έπρεπε να τυλίξει το σενάριο του Χόλιγουντ και να παραμείνει κολλημένος στην ιστορία».



Την ίδια ώρα, το δημοσίευμα αναφέρει και τις δηλώσεις του ηθοποιού Μπιλ Μάρεϊ, ο οποίος συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου όπου ο Κλούνεϊ έκανε λόγο για την επιστροφή των γλυπτών.



Ο Μάρεϊ, λοιπόν, με το χαρακτηριστικό του χιούμορ σχολίασε: «(Τα γλυπτά) είχαν μια πολύ ωραία διαμονή εδώ, σίγουρα. Αλλά το Λονδίνο ασφυκτιά από κόσμο».








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης