Tι γράφει ο Μόρισεϊ στην αυτοβιογραφία του;

Tι γράφει ο Μόρισεϊ στην αυτοβιογραφία του;

Ο Βρετανός ροκ σταρ ασκεί σκληρή κριτική στην βρετανική δικαιόσυνη, στη μουσική βιομηχανία και αποκαλύπτει την πρώτη του «σοβαρή» σχέση με άντρα

Tι γράφει ο Μόρισεϊ στην αυτοβιογραφία του;
Στα ράφια των βιβλιοπωλείων βρίσκεται από χτες-Πέμπτη 17 Οκτωβρίου- η πολυαναμενόμενη «Αυτοβιογραφία» του τραγουδιστή των θρυλικών «Smiths», Στήβεν Πάτρικ Μόρισεϊ μέσω της οποίας εξαπολύει βαριές κατηγορίες στην βρετανική δικαιοσύνη, στις δισκογραφικές εταιρίες, στα media και «ρίχνει» φως στην κρυφή ερωτική του ζωή.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Penguin Classics και συμπεριλήφθηκε στην σειρά των «Κλασσικών» -ήταν αδιαπραγμάτευτος όρος του καλλιτέχνη- με το όνομα του ροκ σταρ να
«φιγουράρει» δίπλα στις σημαντικότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας.
Κλείσιμο

Όσοι πρόλαβαν να διαβάσουν την «Αυτοβιογραφία» το Μόρισεϊ κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικό και διασκεδαστικό βιβλίο στο οποίο ο ροκ σταρ δεν «μασάει τα λόγια του». Μέσα από τις σελίδες  του, ο Μόρισεϊ εξαπολύει επίθεση εναντίον της βρετανικής δικαιοσύνης, με την οποία ήρθε αντιμέτωπος το 1996, όταν ο ντράμερ των «Smiths», Μάικ Τζόις ή αλλιώς «Τζόις ο Ισκαριώτης» -όπως τον χαρακτηρίζει-  μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, διεκδίκησε και κέρδισε τελικά το 25% από τα κέρδη της μπάντας.

Στο «στόχαστρο» του Μόρισεϊ μπήκε και η «Rough Trade» -από την οποία κυκλοφόρησαν οι δίσκοι των «Smiths» που την περιγράφει ως μία «βαναυσα ανιαρή» δισκογραφική εταιρία. Αιχμηρά σχόλια κάνει και για τα ΜΜΕ -ειδικότερα για το μουσικό περιοδικό ΝΜΕ που -σύμφωνα με τον ίδιο-είχε εντολές να τον «βάλει στην άκρη» την δεκαετία του 1990.

Ο διάσημος τραγουδιστής-που συνηθίζει να κρατάει την ερωτική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας -αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον Τζέικ Ουόλτερς, την πρώτη του σοβαρή σχέση με άντρα -όπως αποκάλυψε- η οποία ξεκίνησε το 1994. Περιγράφει πως ο Ουόλτερς τον ακολούθησε μέχρι το σπίτι του, όταν τυχαία τον είδε σε ένα εστιατόριο: «Για πρώτη φορά το αιώνιο "Εγώ" μου έγινε ''Εμείς''» εξομολογείται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου. Σε άλλο σημείο αποκαλύπτει πως σκεφτόταν να υιοθετήσει ένα παιδί με την Ιταλίδα Tina Dehgani, με την οποία είχε μια «απέριττη δέσμευση» όπως χαρακτηριστικά έγραψε.

Στο βιβλίο περιγράφει με μελανά χρώματα τα παιδικά του χρόνια αλλά και την κλινική κατάθλιψη που πέρασε αργότερα στην ενήλικη ζωή του. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές απολαυστικές περιγραφές που προκαλούν αβίαστα το γέλιο. Μία από αυτές όταν ο Μόρισεϊ  αποκαλύπτει ότι ο τραγουδιστής των REM, Μάικλ Στράιπ δεν βουρτσίζει τα δόντια του πριν τα live...!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης