Μια υβριδική παράσταση στο υπόγειο του Μεγάρου

Μια υβριδική παράσταση στο υπόγειο του Μεγάρου

Το «Σπίτι», ένα πρωτότυπο νεοελληνικό έργο, σε μορφή θεατρικής - ηχητικής και εικαστικής εγκατάστασης, παρουσιάζεται στο υπόγειο πάρκινγκ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μια υβριδική παράσταση στο υπόγειο του Μεγάρου
Και κάπου εδώ μας φαίνονται όλα διαφορετικά και λίγο ασυνήθιστα. Κι όμως, η καινοτομία ξεκινά από χαμηλά, και συγκεκριμένα από το υπόγειο πάρκινγκ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης το οποίο θα μετατραπεί σε μια ιδανική σκηνή για μια πρωτότυπη παράσταση-εγκατάσταση με διάρκεια από τις 9 έως τις 31 Μαρτίου.
Τέσσερις νέοι καλλιτέχνες συνεργάστηκαν αρμονικά, ώστε να σχεδιάσουν μια πρόταση που να εξερευνά τη θεατρική πλατφόρμα και νέους τρόπους έκφρασης με τη χρήση τεχνολογικών μέσων.

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα, «Πρόκειται για μια υβριδική παράσταση, η οποία συνδέει το θεατρικό κείμενο με τον ήχο, το φωτισμό και τις ψηφιακές τέχνες. Για τη δημιουργία του έργου στήθηκε μια καλλιτεχνική «σκυταλοδρομία», σύμφωνα με την οποία το θεατρικό κείμενο ηχογραφήθηκε, η ηχογράφηση έγινε ηχητικό έργο και το ηχητικό έργο εγκατάσταση με φώτα και κινούμενα γραφικά – όλα συνυπάρχουν δυναμικά, παράγοντας ένα συγχρονισμένο αποτέλεσμα».
Κλείσιμο

Σχετικά με το θέμα της παράστασης.. «Στο «Σπίτι» εκτυλίσσεται μια αλληγορική ιστορία για την ψευδαίσθηση της ελευθερίας, μια ακροβασία τριών προσώπων ανάμεσα στο λογικό και στο παράλογο. Μέσα από μια φαινομενικά αθώα συνθήκη, αναδύεται η ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει, να εξουσιάζεται, να ξεπεράσει τη μοναξιά του - ουσιαστικά να απαλλαγεί από την αποκλειστική ευθύνη της ύπαρξής του».

Ο θεατής εισέρχεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φοράει ακουστικά (ο ήχος είναι σχεδιασμένος γι’ αυτό το μέσο) και στη συνέχεια γίνεται μέρος ενός οπτικοακουστικού θεατρικού δρώμενου που εκτυλίσσεται με αυτόν στο επίκεντρο. Το έργο αναπαράγεται ψηφιακά.

Το κείμενο υπογράφει η Βιργινία Διακάκη, τη μουσική-Sound Design ο Αλέξης Ρέτσης και τους φωτισμούς η Χριστίνα Θανάσουλα ενώ την ευθύνη των Digital Arts έχει ο Δημήτρης Σιαμμάς.

Η σκηνοθεσία των ηθοποιών είναι ευθύνη του Δημήτρης Γιαμλόγλου ενώ την ηχητική σκηνοθεσία έχουν ο Αλέξης Ρέτσης και η Βιργινία Διακάκη.
Ερμηνέυουν: Αλεξία Καλτσίκη, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Νέστορας Κοψιδάς.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΜΜΘ www.tch.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης