Τα παιδιά των λουλουδιών 50 χρόνια μετά

Τα παιδιά των λουλουδιών 50 χρόνια μετά

Η ελληνική εκδοχή του εμβληματικού ροκ μιούζικαλ Hair παρουσιάζεται από την Τετάρτη στη σκηνή του Θεάτρου Χώρα με ένα νεανικό θίασο ηθοποιών και τραγουδιστών

Τα παιδιά των λουλουδιών 50 χρόνια μετά
Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Χώρα στην οδό Αμοργού η ελληνική εκδοχή του εμβληματικού μιούζικαλ Hair. Το τελευταίο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2017, γιορτάζοντας την επέτειο των 50 χρόνων από την πρώτη του παράσταση. Πάντως, η τάση αναβίωσης μιας ολόκληρης εποχής και μιας ιδιαίτερης νεανικής κουλτούρας δεν αφορά μόνο τους Έλληνες συντελεστές της παράστασης καθώς την ίδια χρονική περίοδο το Hair παίζεται και σε σκηνή του Λονδίνου.  

Στο ελληνικό ανέβασμα του το Hair συγκεντρώνει ταλαντούχους νέους ηθοποιούς και τραγουδιστές από όλο το φάσμα της ελληνικής σκηνής (Αιμιλιανός Σταματάκης , Μαίρη Συνατσάκη, Ίαν Στρατής , Άρης Πλασκασοβίτης, Κατερίνα Σούσουλα, Angelika Dusk, Κρυσταλλία, Αναστάσιος Ράμμος, Ξένια Ντάνια, Φαίδων Φαρίντ, Γιάννης Μανιατόπουλος, Αγγέλα Σιδηροπούλου, Ντένια Λεβέντη, Σταύρος Μπέκας , Έλενα Βακάλη, Πάνος Μαλακός, Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου) και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Μαλισσόβα.

Κλείσιμο
  

Όπως διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα για την παράσταση: «Τα Παιδιά των Λουλουδιών με τα φτερά και τις κορδέλες στο μέτωπο, τα μακριά μαλλιά, τα φυλαχτά, τις καουμπόικες μπότες, τα σανδάλια, τα μοκασίνια, τα μεξικάνικα πόντσο, τα στενά παντελόνια, τα μικρά κουδούνια φορεμένα στις ζώνες και τους αστραγάλους, θα βρίσκονται από τις 15 Νοεμβρίου και για περιορισμένες παραστάσεις στο Θέατρο Χώρα. Για πρώτη φορά θα ακούσουμε τα εμβληματικά τραγούδια του Hair – τραγούδια που έγιναν ύμνοι του αντιπολεμικού κινήματος για το Βιετνάμ και καθόρισαν τον όρο rock musical, όπως το Age of Aquarius και το Let the sunshine in». Σημειώνεται ότι η απόδοση των στίχων στα τραγούδια είναι της Γιάννας Βασιλείου. 

Το Hair λέει την ιστορία της «φυλής», μιας ομάδας πολιτικά ενεργών χίπις της «Εποχής του Υδροχόου» που ζουν μια μποέμικη ζωή στη Νέα Υόρκη και αγωνίζονται ενάντια στη στρατολόγηση στον πόλεμο του Βιετνάμ. 

Ο Claude, ο καλός φίλος του Berger, η συγκάτοικός τους Sheila και οι φίλοι τους αγωνίζονται να εξισορροπήσουν τις νέες τους ζωές, τους έρωτές τους και τη σεξουαλική επανάσταση με την εξέγερσή τους ενάντια στον πόλεμο, την συντηρητική κοινωνία και τους γονείς τους. 

Τελικά, ο Claude πρέπει να αποφασίσει αν θα αντισταθεί όπως έκαναν οι φίλοι του ή να υποκύψει στις πιέσεις των γονιών του (και της συντηρητικής Αμερικής) να υπηρετήσει στο Βιετνάμ, να συμβιβαστεί εγκαταλείποντας τις φιλειρηνικές του ιδέες και να διακινδυνεύσει τη ζωή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης