Κολωνός, ένας προορισμός για τον Σεπτέμβριο!

Κολωνός, ένας προορισμός για τον Σεπτέμβριο!

Ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) διοργανώνει το Φεστιβάλ Κολωνού με πλήθος παραστάσεων

Κολωνός, ένας προορισμός για τον Σεπτέμβριο!
Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου με την κωμική όπερα του Jacques Offenbach "Η ωραία Ελένη", μια παραγωγή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ Κολωνού -ένα φεστιβάλ σε μια από τις πιο ιστορικές περιοχές- γειτονιές της πρωτεύουσας που φέτος αλλάζει μορφή και γίνεται ένας φθινοπωρινός πολιτιστικός προορισμός. 

Το φεστιβάλ θα έχει διάρκεια από τις 7 έως τις 24 Σεπτεμβρίου με πληθώρα εκδηλώσεων – κυρίως θεατρικές παραστάσεις- με ελεύθερη είσοδο ή με πολύ φθηνό εισιτήριο ( σε ορισμένες παραστάσεις 3 ή 5 ευρώ). 

Κλείσιμο
Από τις παραστάσεις ξεχωρίζουν: - η κωμική όπερα του Jacques Offenbach "Η ωραία Ελένη", που παρουσίασε πέρσι ο Οργανισμός για πρώτη φορά σε δική του παραγωγή. 

Μία πλειάδα γνωστών λυρικών καλλιτεχνών με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, περιμένουν το αθηναϊκό κοινό για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις (7, 9, 10 & 12/9).

- Η βιωματική ιστορία του ίδιου του Βιζυηνού "Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον" σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη με την Ιωάννα Παππά. (20/9, 3€).

- Η "Μητρόπολη" του Αργύρη Πανταζάρα σηματοδοτεί τις έννοιες της μνήμης και της λήθης, της φυγής και της άφιξης, με αποσπάσματα από αρχαίες τραγωδίες (17/9, 3€).

- Ενα μεθυστικό πανηγύρι πάνω στην υπέροχη ιστορία του Οιδίποδα παρουσιάζει η ομάδα Ιδέα στην παράσταση "Το δέντρο του Οιδίποδα" σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (19/9, 3€).

Το παζλ των εκδηλώσεων συμπληρώνεται με την Αγγελική Τουμπανάκη και τους Buzz Bastardz σε μία world jazz συναυλία (15/9), τη συνάντηση του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων με 4 νέες φωνές, τους Σαββέρια Μαργιολά, Βαλερία Κουρούπη, Νίκο Ξύδη και Βαγγέλη Δούβαλη (21/9) και τη Big Band δήμου Αθηναίων σε διασκευές pop, rock και soul επιτυχιών με τους Σοφία Στρατή, Αντώνη Δόμινο και Νικόλα Ραπτάκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης