Το «ταξίδι» μιας κοινωνικής επιχείρησης

Το «ταξίδι» μιας κοινωνικής επιχείρησης

Η εταιρεία "3asyR" πήρε το εισιτήριο για το DLD Tel Aviv Innovation Festival παρουσιάζοντας μια πρωτοποριακή πλατφόρμα, που διευκολύνει την ανάγνωση των κειμένων του διαδικτύου από ανθρώπους με μαθησιακές δυσκολίες 

Το «ταξίδι» μιας κοινωνικής επιχείρησης
Η κοινωνική επιχείρηση- η "3asyR
" – που έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται μια εφαρμογή, που επιτρέπει σε συνανθρώπους μας με δυσλεξία ή άλλες αναγνωστικές δυσκολίες να έχουν την δυνατότητα μιας ευκολότερης και γρηγορότερης online ανάγνωσης, είναι ο νικητής του διαγωνισμού Start Tel Aviv 2017. Η εταιρεία που ίδρυσε η Μαρία Τσιάνα, μαζί με την Βασιλική Χρυσοβιτσιώτη, τον Αύγουστο του 2016, παρέλαβε το βραβείο της – που μεταφράζεται σε μια πενθήμερη εκπαιδευτική εμπειρία στην καρδιά της Ισραηλινής πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια του συναρπαστικού και καινοτόμου DLD Tel Aviv Innovation Festival, μεταξύ 3-7 Σεπτεμβρίου 2017- σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 5ης Ιουλίου 2017 στο Impact Hub Αthens. 

Κλείσιμο
Το βραβείο τους, η συνιδρύτρια Μαρία Τσιάνα (με το ισχυρό προσωπικό βίωμα) μαζί με τον web developer Αλέξανδρο Μπινόπουλο, το παρέλαβε από την Πρέσβειρα του Ισραήλ κα Ιρίτ Μπεν-Άμπα.



Το ταξίδι στο Τελ Αβίβ και η συμμετοχή στο DLD Tel Aviv Innovation Festival, θα δώσει την δυνατότητα στην "3asyR" να επιδείξει τη χρησιμότητά του. Με λίγα λόγια, το 3asyR είναι plugin στο Chrome, και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να το κατεβάσει γρήγορα και εύκολα από το site www.3asyr.com επιλέγοντας ανάμεσα σε μηνιαία, εξαμηνιαία ή ετήσια συνδρομή. Πιο συγκεκριμένα, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 15 χρώματα φιλικά προς τους δυσλεξικούς για το μαρκάρισμα του κειμένου, τη γραμματοσειρά, το μέγεθος της γραμματοσειράς (18-24) αλλά και την υπογράμμιση του κειμένου. Επιπλέον, το 3asyR συνεργάζεται με την Innoetics και προσφέρει την επιλογή του Text-to-Speech, στην οποία διατίθενται διαφορετικές φωνές ανάλογα τη γλώσσα.



Όλες αυτές οι ρυθμίσεις επιτρέπουν στον αναγνώστη να διαβάζει λέξη - λέξη το κείμενο που επιθυμεί κάνοντας κλικ στην παράγραφο και μετακινώντας το ποντίκι δεξιά. Άν είναι ενεργοποιημένη και η επιλογή του Text-to-Speech, στο ήδη υπογραμμισμένο κείμενο ο χρήστης έχει την δυνατότητα να το ακούσει όταν πατήσει το κουμπί του ήχου. Τέλος το εργαλείο αποθηκεύει όλες τι αλλαγές αυτόματα στις σελίδες, που επισκέπτεται ο χρήστης και είναι ενεργοποιημένες όταν τις ξανά επισκέπτεται και υποστηρίζει σχεδόν όλες τι γλώσσες. 

Φέτος ο διαγωνισμός Start Tel Aviv διοργανώθηκε από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα και το Impact Hub Athens, ελληνικό οργανισμό, που προωθεί και ενισχύει την καινοτόμο και κοινωνικά θετική επιχειρηματικότητα.  

To Start Tel Aviv 2017 επικεντρώθηκε σε startup επιχειρήσεις από τον ευρύτερο τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της αστικής ανάπτυξης. Είναι η τρίτη φορά που διοργανώνεται ο διαγωνισμός αυτός στην Ελλάδα.  

Το Start Tel Aviv είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός, που διεξάγεται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ και του Tel Aviv Global, συγκεντρώνοντας καινοτόμες επιχειρήσεις από 20 διαφορετικές χώρες και προσφέροντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το πρωτοποριακό startup οικοσύστημα του Τελ Αβίβ.  

Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού συμμετείχαν οι: Γιώργος Καμέτας επικεφαλής του Τομέα Business Banking στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Πελατών Λιανικής στην Εθνική Τράπεζα, Βασίλης Καραγιάννης οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων, - Έφη Καρακίτσου ιδρυτικό μέλος στην Διαφημιστική εταιρεία Magnet και συνιδρυτής IforU, Βίκη Μπαρμπόκα Συνεργάτης προγράμματος «Καλύτερη Ζωή» WWF Hellas και Νάντια Πετροπούλου δικηγόρος και οικονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων.  

Οι εταιρείες που έφτασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού και παρουσίασαν τις ιδέες τους ήταν οι: "Metis Seagrass products", "Πάρκο χαράς – Ένα πάρκο για όλους", "Εναλεία", "3asyR", "We dive – we clean" και "StrigiForm Hub". 

Η κ. Μπεν - Άμπα , δήλωσε ότι «ο διαγωνισμός είναι ένας ακόμα τρόπος για να φέρουμε κοντά τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις με το επιτυχημένο Ισραηλινό οικοσύστημα. Η Πρεσβεία του Ισραήλ εργάζεται εντατικά για την επίτευξη αυτού του στόχου, μέσω προγραμμάτων mentoring και άλλων πρωτοβουλιών ».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κοκκινάκης από το "Impact Hub Athens" δήλωσε ότι «πλέον μετακινούμαστε από την κλασική επιχειρηματικότητα στην πιο υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που μπορεί να αλλάξει την πόλη μας, τις κοινότητες σε τοπικό ή και διεθνές επίπεδο και ενθαρρύνουμε κάθε επιχειρηματική δράση, ώστε να εξελίξει και να επεκτείνει τον θετικό κοινωνικό της αντίκτυπο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης