Από το κρασί στην βιομηχανία της εμπειρίας

Από το κρασί στην βιομηχανία της εμπειρίας

Κοιτάζοντας το μέλλον με ένα ποτήρι κρασί και με θέα τους αμπελώνες από την βεράντα ενός οινοποιείου στο Κούτσι της Νεμέας

Από το κρασί στην βιομηχανία της εμπειρίας
H Semeli – με το οινοποιείο της σκαρφαλωμένο σε μια πλαγιά κατάφυτη από αμπέλια, στο Κούτσι της Νεμέας- εδώ και δεκαετίες πουλάει τα κρασιά της στην Ελλάδα αλλά και στις μεγάλες αγορές του κόσμου. 

Η ίδια, όμως, διαθέτει ένα κρυφό asset. Και αυτό λόγω της επιτυχημένης διαδρομής της, λόγω των επενδυτικών της επιδόσεων, λόγω της γεωγραφικής της θέσης σε αυτήν την γωνιά της Πελοποννήσου, που γειτονεύει με τον μύθο, την παράδοση, την ιστορία και τον πολιτισμό.   

Κλείσιμο
Το κρυφό της asset δεν είναι άλλο από την δυνατότητα της να επιδιώξει και να πετύχει –καλύτερα και γρηγορότερα- την μετάβαση της σε μια πιο σύνθετη και απαιτητική αγορά. Την αγορά που «στήνεται» και στην χώρα μας με βάση την λεγόμενη «βιομηχανία της εμπειρίας». 

Με λίγα λόγια, δεν φτάνει πια να πουλάς ένα καλό κρασί αλλά χρειάζεται να το συνδυάζεις με την εμπειρία. Δηλαδή να παρέχεις, πέραν όλων των άλλων , την δυνατότητα στον οινόφιλο επισκέπτη της Επιδαύρου και των Μυκηνών- από την Αμερική ή την Ασία- να ζήσει στους χώρους του οινοποιείου με θέα τους αμπελώνες. Για παράδειγμα, ένας επισκέπτης με ένα ποτήρι κρασί ανά χείρας, θα μπορεί από την βεράντα του οινοποιείου να αφήσει το βλέμμα του να χαθεί στο μύθο και την ιστορία. 



Όπως ανακοίνωσαν οι διοικούντες την Semeli στο επενδυτικό πρόγραμμα που τρέχει θα γίνουν και σημαντικές παρεμβάσεις στο κτηριακό συγκρότημα: «Στις πτέρυγες δεξιά και αριστερά του οινοποιείου, θα διαμορφωθούν 10 πολυτελείς σουίτες για τη φιλοξενία επισκεπτών και οινόφιλων, καθώς και για τα μέλη του Semeli Wine Club. Πρόκειται για ένα club ειδικών προνομίων, τα μέλη του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάζουν πρώτοι τις νέες σοδειές, να συμμετέχουν σε κάθετες γευστικές δοκιμές και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στο οινοποιείο, ενώ θα απολαμβάνουν προνομίων τόσο στις τιμές των κρασιών, όσο και στις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, θα γίνουν με σκοπό να δημιουργηθεί στο οινοποιείο ένα σύγχρονο εκθετήριο και πωλητήριο κρασιών, καθώς και ξεχωριστοί χώροι γευσιγνωσίας, εκπαίδευσης και παρουσίασης των προϊόντων. Συγχρόνως, η μεγάλη αίθουσα θα διατίθεται και για ιδιωτικές εκδηλώσεις, ενώ αναδιαμορφώνεται το κελάρι, όπου επεκτείνονται και εξελίσσονται οι σύγχρονες και ποιοτικές μέθοδοι παλαίωσης, ενώ δημιουργούνται οι υποδομές που θα φιλοξενήσουν μοναδικές οινικές εμπειρίες των φίλων του κρασιού».



Το κρασί κρασί αλλά και η βιομηχανία της εμπειρίας σε πλήρη ανάπτυξη. Εκεί όπου ο τουρισμός – υψηλών προδιαγραφών- συναντά την γαστρονομία και την τοπική παραγωγή αλλά και τον σύγχρονο αστικό πολιτισμό μαζί με την καλλιτεχνική δημιουργία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης