Ο χορός καλά κρατεί... στην Πειραιώς 260

Ο χορός καλά κρατεί... στην Πειραιώς 260

Τον χορό έσυρε πρώτη η Λενιώ Κακλέα, ακολούθησε ο Ευριπίδης Λασκαρίδης με τους  “Τιτάνες” του και έρχεται η σειρά της Κατερίνας Ανδρέου και της Ιωάννας Πορτόλου

Ο χορός καλά κρατεί... στην Πειραιώς 260
Ο ελληνικός χορός έχει ήδη ξεκινήσει στο Φεστιβάλ Αθηνών, με το ξεχωριστό A hand’s turn της Λενιώς Κακλέα (που συνεχίζεται για όλο τον μήνα) και τoυς sold-out “Τιτάνες” του Ευριπίδη Λασκαρίδη.

Ακολουθούν στις 10 και 11 Ιουνίου η βραβευμένη με το με το ευρωπαϊκό Prix Jardin d’Europe 2016, Κατερίνα Ανδρέου, που παρουσιάζει το A kind of fierce, την παραγωγή που έκανε πρεμιέρα πέρσι στο Φεστιβάλ Αθηνών και στη συνέχεια κέρδισε την Ευρώπη.  Παρουσιάστηκε στο ImPulsTanz Festival (Βιέννη), στο CDC Atelier de Paris Carolyn Carlson, στο NEXT (Valenciennes), στο Εθνικό Κέντρο Χορογραφίας της Νάντης και στο Φεστιβάλ Parallèle (Mασσαλία). Με το κύρος και την αίγλη του Prix Jardin d’Europe 2016, το έργο της Κατερίνας Ανδρέου επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών, για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να το απολαύσουν πέρσι. 

Κλείσιμο
Το A Κind of Fierce είναι ένα σόλο. Παρατηρεί τη μοναχική φύση και παίζει με την ιδέα της έκθεσης και της έκφρασης, προσπαθώντας να μας υπενθυμίζει ότι η σκηνική δράση αφορά την παρούσα στιγμή. Μέσα από μια διαδικασία, που συνδέει την οξύτητα της σκέψης με την αμεσότητα της παρόρμησης, η Ανδρέου “παίζει” με την αντίθεση, με τις ίδιες της τις αναφορές, με τις ίδιες της τις εμμονές. Είναι ο δικός της «ελεύθερος χορός».

-Στις 15-17 Ιουνίου, η Ιωάννα Πορτόλου και η ομάδα GriffÓn, παρουσιάζουν το τρίτο μέρος της τριλογίας τους, με τον τίτλο “Πορνό”. Χορεύουν η Σεσίλ Μικρούτσικου και ο Γιάννης Νικολαΐδης, σε μία παράσταση κατάλληλη μόνο για ενηλίκους. Με το “Πορνό” η ομάδα Griffόn ολοκληρώνει την τριλογία έργων που ξεκίνησε το 2014 («Δάσος» /2014 σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Τέχνης, «Ταμπού» /2015 και «Πορνό» /2017) σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών. Διερευνώντας την έννοια των προσωπικών και κοινωνικών ορίων, την υπέρβαση, αλλά και τη λειτουργία τους, το έργο δομείται μέσα από ένα παλίμψηστο εικόνων, που αντικατοπτρίζουν τη μεταβαλλόμενη φύση τους, εστιάζοντας στο ζευγάρι των ερμηνευτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης