Ο Ιταλός ζωγράφος που ζωγραφίζει το φως

Ο Ιταλός ζωγράφος που ζωγραφίζει το φως

Οι πίνακες του Ιταλού ζωγράφου Κριστόφορο Σκορπινίτι ζωντανεύουν στα μάτια των θεατών τόσο στην παρουσία φωτός όσο και στην απουσία του

Ο Ιταλός ζωγράφος που ζωγραφίζει το φως
Ξεκινώντας ως αυτοδίδακτος, ο Κριστόφορο Σκορπινίτι, γνωστός ως Crisco Art, παράγει με το δικό του στυλ στο εργαστήρι του στη Μπολόνια έργα που στο σκοτάδι παίρνουν διαφορετική μορφή και δημιουργούν νέους μυστήριους κόσμους μέσα στον ίδιο καμβά. «Το πάθος για τη ζωγραφική και την τέχνη αναμειγνύονται και χρωματίζουν μια βαρετή και μονότονη ζωή η οποία αποτελείται από συνήθειες», έχει δηλώσει ο ίδιος. Πιστεύει πως η καλή τέχνη θα έπρεπε να είναι ορατή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και της νύχτας.

Κλείσιμο


Ο Κριστόφορο, έχοντας πλέον τη φήμη του ζωγράφου που ζωγραφίζει το φως, προσθέτει ένα μοναδικό στοιχείο στις δημιουργίες του, κάνοντάς τες να μεταμορφώνονται με την αλλαγή του φωτός. Πρόκειται για μια αποτελεσματική τεχνική την οποία εκμεταλλεύεται σε όλο τον καμβά του, χρησιμοποιώντας μείξεις χρωμάτων και μαύρων σιλουετών. Κάθε πίνακας είναι στην πραγματικότητα δύο. Τα αντικείμενα που προτιμά να ζωγραφίζει είναι είτε ζώα είτε τοπία επειδή αυτά τα αντικείμενα συμπληρώνουν καλύτερα την καινοτόμο και γοητευτική προσέγγισή του για την τέχνη. Το αποτέλεσμα είναι υποβλητικό και σαγηνευτικό.



Τα έργα του Ιταλού ζωγράφου αποσπoύν τους θεατές από την τάση να μελετούν τους πίνακες κοιτώντας τους με έναν συγκεκριμένο τρόπο, δηλαδή σε έναν καλά φωτισμένο χώρο όπου μπορούμε να δούμε όλα τα χρώματα και τις λεπτομέρειες. Με αυτόν τον τρόπο δίνει μια νέα και διαφορετική ζωή με την εναλλαγή του φωτός και του σκότους και δημιουργώντας ζωντανούς πίνακες.



Info
Εδώ μπορείτε να βρείτε τη σελίδα του στο Facebook
Εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό του κατάστημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης