5+1 προορισμοί στο Αιγαίο

5+1 προορισμοί στο Αιγαίο

H startup hopwave προτείνει θαλάσσιες διαδρομές που οδηγούν σε όμορφα λιμάνια και απρόσιτες παραλίες

5+1 προορισμοί στο Αιγαίο

H startup hopwave προτείνει θαλάσσιες διαδρομές που οδηγούν σε όμορφα λιμάνια και απρόσιτες παραλίες


Το hopwave είναι μια startup που σε εισάγει στο… island hopping. Η πλατφόρμα του είναι ουσιαστικά ένα εργαλείο στα χέρια του ταξιδιώτη, με το οποίο μπορεί να βρει πληροφορίες για όλους τους δυνατούς τρόπους μετακίνησης μέσω θαλάσσης, όπως τουριστικά σκάφη αναψυχής, ferry boats, καταμαράν και πλοία ακτοπλοϊκών γραμμών. Στόχος των ιδρυτών είναι ο ταξιδιώτης να μπορεί να κινηθεί μεταξύ των νησιών και να ανακαλύψει τις ομορφιές των προορισμών γύρω από το σημείο που βρίσκεται: να έχει δηλαδή τη δυνατότητα να σχεδιάσει το πρόγραμμα διακοπών του και να κλείσει τα εισιτήριά του σε πραγματικό χρόνο.

Εμείς ζητήσαμε από τον συνιδρυτή της ομάδας, τον Γιώργο Σιάτρα, να μας προτείνει μαζί με τους συνεργάτες του 5+1 προορισμούς γι’ αυτό το καλοκαιρί και δεν μας χάλασε χατήρι. «To hopwave», εξηγεί, «η βραβευμένη startup που είναι πλέον σε λειτουργία για πρώτη χρονιά, μας φέρνει σε επαφή με τους “καραβιέριδες” διαφόρων ημερόπλοιων που κινούνται στα νησιά. Έτσι ο επισκέπτης εντοπίζει τον νησιώτικο προορισμό και επιλέγει τις διαδρομές που τον ενδιαφέρουν και τις επιθυμητές ημερομηνίες ταξιδιού. Η πλατφόρμα του παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες για να επιλέξει το επόμενό του ταξίδι και φυσικά τη δυνατότητα να κάνει την κράτησή του online, άμεσα και εύκολα, χωρίς επιπλέον χρηματική επιβάρυνση».

Σαντορίνη

Το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων μας υποδέχεται με τα επιβλητικά πανύψυλα βράχια, μας εντυπωσιάζει με τους κατάλευκους σκαρφαλωμένους οικισμούς, μας συνεπαίρνει με τις ιδιόρρυθμες ακτές και μας μαγνητίζει με το αλησμόνητο ηλιοβασίλεμά του. Πάντα μας περιμένει με μια ανοιχτή αγκαλιά, την Καλντέρα, που σχηματίζεται ανάμεσα στη Σαντορίνη, τη Θηρασιά και το Ασπρονήσι, μια λιμνοθάλασσα, όπου έχουν αναδυθεί η Παλιά και η Νέα Καμένη, οι ηφαιστειακές νησίδες της.

Με το hopwave:
Ζήστε την ομορφιά της Σαντορίνης με καταμαράν και οδηγηθείτε στην Καλντέρα και στην Παλαιά Καμένη. Επισκεφθείτε τις Θερμές πηγές του ηφαιστείου και κολυμπήστε με αναπνευστήρα σε ένα ήσυχο κόλπο. Στο ίδιο ταξίδι δείτε τις παράξενες παραλίες της, τη Λευκή και την Κόκκινη Άμμο, αλλά και τη Βλυχάδα με το σεληνιακό τοπίο. Χαρείτε ένα νόστιμο μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο εν πλω. Κατά το σούρουπο, ξεχαστείτε στη γραφική Θηρασία και στο λιμανάκι, κάτω από την Οία, στο Αμμούδι και κλείστε την ημέρα σας ατενείζοντας τον ορίζοντα με ένα ποτήρι εξαίσιου τοπικού κρασιού ή απλά απολαύστε το μαγευτικό τοπίο.

Ρόδος

Το νησί των Ιπποτών δεσπόζει στο Αιγαίο, αφού είναι το μεγαλύτερο των Δωδεκανήσων. Εδώ θα περιηγηθούμε στη Μεσαιωνική πόλη και θα ξεναγηθούμε στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το Καστέλλο. Θα αναζητήσουμε την Ακρόπολη της Ρόδου και φυσικά τη Λίνδο, τον σπουδαιότερο αρχαιολογικό χώρο του νησιού, στην κορυφή ενός βράχου που μοιάζει ριγμένος στο πέλαγος. Κάνουμε περίπατο στις διαδρομές των κοιλάδων των Πεταλούδων και των Επτά Πηγών αλλά και θαυμάζουμε τα κάστρα της Μονολίθου και της Κρητηνίας. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι τα νερά εδώ είναι ζεστά από τη μεγάλη ηλιοφάνεια, εξού και «νησί του ήλιου», γι’ αυτό πρέπει να κολυμπήσουμε οπωσδήποτε και νύχτα!

Με το hopwave:
Επιλέξτε μια από τις ημερήσιες θαλάσσιες κρουαζιέρες, μια ευχάριστη διαδρομή συνδυάζοντας τη γνωριμία με όμορφα μέρη, κολύμπι και φαγητό. Έτσι, μπορείτε να επισκεφθείτε τα Κολύμπια, έναν ήσυχο οικισμό με βοτσαλωτή παραλία, καθώς και να αφεθείτε στη μικρή αμμουδερή παραλία Αγαθή με τη χρυσή άμμο, αφού περάσετε από τη Λίνδο. Στις πιο πολλές διαδρομές που σας προσφέρει το hopwave δε λείπει η Τσαμπίκα με τα κρυστάλλινα νερά, ενώ μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε και την εντυπωσιακή παραλία της Κόκκινης Άμμου του χωριού του Αρχαγγέλου.

Σκιάθος

Στο καταπράσινο νησί των Σποράδων θα ανακαλύψουμε τις δημοφιλείς Κουκουναριές με την αστραφτερή άμμο και τα πανύψηλα πεύκα. Στην κοντινή παραλία Μπανάνα, αξίζει να μείνουμε μέχρι αργά για να δούμε ένα απίστευτο ηλιοβασίλεμα αλλά και να διασκεδάσουμε στο beach bar της παραλίας. Όταν επιστρέψουμε στην πόλη, θα αφεθούμε στην αγκαλιά της «οικογενειακής» Μεγάλης Άμμου ή λίγο πιο μακριά στον αμμουδερό και απάνεμο Βρωμόλιμνο. Δεν φεύγουμε από το νησί, χωρίς να πάμε σε μία από τις ωραιότερες βοτσαλωτές ακρογιαλιές της χώρας μας, στα Λαλάρια, μόνο δια θαλάσσης και με νηνεμία, αφού βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού. Πραγματικά θα μείνουμεε έκπληκτοι από το μεγαλοπρεπές σκηνικό με την πελώρια «τρύπια» πέτρα και τα απόκρημνα βράχια.

Με το hopwave:
Ξεκινήστε ένα υπέροχο πρωινό, ακολουθώντας ένα ημερήσιο ταξίδι στις ομορφιές των Σποράδων με αφετηρία τη Σκιάθο. Αμέσως μετά τον Άρκο, το μαγικό νησάκι απέναντι από το λιμάνι, χαλαρώστε στην πλώρη και κάντε ηλιοθεραπεία, ενώ το καράβι θα πλέει προς τη Δασσιά την κατάφυτη νησίδα στην παραλία της Μηλιάς στη Σκόπελο. Σε μικρή απόσταση σας περιμένει η πασίγνωστη εξαιτίας του μιούζικαλ Mamma Mia Καστάνη, μια ειδυλλιακή ακτή, που έχει ό,τι ζητήσεις. Αλλά γιατί να μείνετε μόνο στη Σκιάθο και στη Σκόπελο, αφού μπορείτε επιλέξετε την ημερήσια κρουαζιέρα που φτάνει μέχρι την Αλόνησσο, όπου τα δελφίνια παίζουν με τα κύματα και συχνά συντροφεύουν τους θαλάσσιους ταξιδευτές.

Μήλος

Ένα αντιπροσωπευτικό κυκλαδονήσι με απίστευτες αντιθέσεις στα τοπία του. Οι παραλίες της είναι πάρα πολλές, άλλες οργανωμένες και άλλες πιο μοναχικές, άλλες ήρεμες και άλλες «ανυπόταχτες», όπως το Σαρακήνικο με τα άσπρα βράχια και το βαθύ μπλε της θάλασσας. Αξίζει να πάμε στον ήρεμο και όμορφο κόλπο των Πολλωνίων, όπου θα κολυμπήσουμε στην αμμουδιά του και θα χαλαρώσουμε κάτω από τα αλμυρίκια του. Θα περπατήσουμε στους παραδοσιακούς οικισμούς και κυρίως στο Κάστρο, στην Πλάκα της Μήλου, φροντίζοντας να βρεθούμε ψηλά την ώρα του δειλινού για να ξεχαστούμε με το περίφημο ηλιοβασίλεμα. Θα συναντήσουμε επίσης ένα από τα ψαροχώρια της, το γραφικό Κλήμα, όπου τα πολύχρωμα σύρματα δίπλα στο γαλαζοπράσινο της θάλασσας θα μας μαγνητίσουν το βλέμμα. Θα επισκεφθούμε τέλος τις κατακόμβες της Μήλου, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο, που θα απολαύσουμε από ψηλά, περιμένοντας τη σειρά μας για να δούμε το ξεχωριστό χριστιανικό μνημείο.

Με το hopwave:
Εξερευνήστε τις φυσικές ομορφιές της Μήλου με έναν περίπλου του νησιού με το ιδανικό «σκαρί» που από τον Αδάμαντα θα προσεγγίσει τα Γλαρονήσια τις ιδιόρρυθμες ηφαιστιακές βραχονησίδες με μόνιμους κατοίκους μόνο γλάρους, όπου θα κάνετε την πρώτη βουτιά. Απολαμβάνοντας έναν καφέ στο καράβακι που επιλέξατε θα φτάσετε στη Πολύαιγο ένα νησάκι 2 χλμ. νοτιοανατολικά της Κιμώλου, με καταγάλανα νερά που θυμίζουν φυσική πισίνα. Στη βόλτα αυτή θα δείτε το Βάνι με τους επιβλητικούς βράχους, την Συκιά με την τεράστια σμαραγδένια σπηλιά και τις Αρκούδες, ένα πρωτότυπο σύμπλεγμα ηφαιστειογενών βράχων. Από τη διαδρομή δεν λείπει η καταπληκτική παραλία του Φιρλίγκου και φυσικά το Κλέφτικο, τα θαλάσσια Μετέωρα με τις σπηλιές όπου αλλοτινούς καιρούς κατέληγαν για να κρυφτούν οι πειρατές.

Κως

Το μεγάλο Δωδεκανήσι χαρακτηρίζεται από τους ατέλειωτους ποδηλατόδρομους. Στο νησί του Ιπποκράτη πρέπει να δούμε τα ερείπια από την αρχαιοελληνική και ρωμαϊκή περίοδο, το κάστρο των ιπποτών, τον αιωνόβιο πλάτανο του Ιπποκράτη, τον παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, του πρώτου νοσοκομείου, αλλά και να εξερευνήσουμε τον Βοτανικό Κήπο του Ιπποκράτη. Στη νότια πλευρά θα ξεκουραστούμε στην Κέφαλο, το ψαροχώρι με τις πιο γνωστές αμμώδεις παραλίες και τα ήρεμα νερά. Στο μέσο του νησιού, στο βουνό Δίκαιος μας υποδέχονται τα γραφικά χωριουδάκια Ζιά και Παλαιό Πυλί και μας χαρίζουν μια πανοραμική θέα προς στο Αιγαίο. Δυτικά θα χαθούμε στο δάσος της Πλάκας με τα πολύχρωμα παγώνια. Θα επισκεφθούμε ακόμα και τα Θερμά, τις ιαματικές πηγές του νησιού, καθώς και την ηφαιστιογενή παραλία τους. Βέβαια, δεν θα παραλείψουμε να γευτούμε τον Παράδεισο στην ομώνυμη παραλία με την ψιλή λευκή άμμο.

Με το hopwave:
Αφεθείτε στην ελευθερία της θάλασσας και χαρείτε μια μοναδική ξενάγηση σε τρία νησιά με διαφορετικό χαρακτήρα. Απολαύστε τροπικούς κόλπους και βουτήξτε από το σκάφος σε γαλαζοπράσινα νερά. Πρώτη άφιξη η Ψέριμος, ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι με μια απέραντη χρυσή αμμουδιά στο ομώνυμο παρθένο ελληνικό νησί. Με μία σύντομη στάση στην Κάλυμνο, όπου θα κάνετε εξορμίσεις σε φιόρδ και φυσικές ομορφιές, μπορείτε να επισκεφθείτε το εργοστάσιο των σφουγγαράδων. Και φυσικά το Πλατύ, για κολύμπι και κατάδυση, ένα μικρό ακατοίκητο νησί με ένα όμορφο εκκλησάκι. Με καραβάκι μπορείτε να φτάσετε εύκολα και στο Bodrum, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Κω, στα παράλια της Μικράς Ασίας, στην παλιά Αλικαρνασσό, την πατρίδα του Ηρόδοτου. Πιείτε ένα ποτήρι παραδοσιακό μαύρο τσάι ή έναν τούρκικο καφέ, επισκεφθείτε το πασίγνωστο παζάρι ή απλά χαρείστε στον εαυτό σας την απόλαυση ενός χαμάμ!

Ίος

Στο ονειρεμένο νησί μπορούμε να κάνουμε αλησμόνητες διακοπές σε όποια ηλικία και αν είμαστε. Ιδανικός προορισμός για έντονη νυχτερινή ζωή, πανέμορφες ακτογραμμές και υπέροχα τοπικά ταξίδια, που θα πάμε παντού με χαμόγελο και παράδοση. Στην Ίο με το ιδιαίτερο κυκλαδίτικο χρώμα θα περιπλανηθούμε στον πλακόστρωτο οικισμό της Χώρας, χωρίς αυτοκίνητα και φασαρία, ενώ θα θαυμάσουμε τη μοναδική θέα από το ψηλότερο σημείο της, την Παναγία Γκρεμνιώτισσα. Από τις πολλές παραλίες της ξεχωρίζουν ο κοσμοπολίτικος Μυλοπότας, το Μαγγανάρι με τα πεντακάθαρα νερά του, η Αγία Θεοδότη με την απέραντη αμμουδιά, ενώ πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθούμε τον οικισμό Ψάθη. Στο λιμάνι εκεί που κυριαρχεί ο πετρόχτιστος Φάρος θα συναντήσουμε την οργανωμένη παραλία Όρμος, ενώ συνεχίζοντας τον δρόμο, θα φτάσουμε στην Κουμπάρα, μία ήρεμη αμμουδιά με αξέχαστο ηλιοβασίλεμα.

Με το hopwave:
Εδώ θα ζήσετε την περιπέτεια στο μεγαλείο της με ένα εντυπωσιακό μεγάλο Πειρατικό καράβι. Ο καπετάνιος και το πλήρωμα θα σας ταξιδέψουν σε ανεπανάληπτες στιγμές, που θα κρατήσουν τη γλυκιά γεύση τους για πολλά χρόνια. Προορισμός η χαλάρωση και η διασκέδαση. Μετά την αναχώρηση από το λιμάνι της Ίου, πρώτη στάση ο πανέμορφος όρμος του Αϊ Γιάννη για ανεπανάληπτες βουτιές σε βαθιά καταγάλανα νερά. Επόμενη παραλία το εκπληκτικό Πικρό Νερό, που είναι και ο βασικός προορισμός της κρουαζιέρας, για κολύμβηση σε μοναδικής ομορφιάς τυρκουάζ νερά, υποβρύχια εξερεύνηση του βυθού, ηλιοθεραπεία, πολύ κέφι με τα αγαπημένα σας κοκτέιλ και ανεπανάληπτη μουσική. Η κρουαζιέρα δεν αφήνει απ’ έξω τη μικρή μοναχική παραλία Κολιτσάνι, με τα κρυστάλλινα νερά και τη χρυσή άμμο, που προστατεύεται σε όλες τις πλευρές από βραχώδεις λόφους.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης